A "Külföldiügynök-törvény" tárgyalása közben tört ki verekedés a képviselők között, miután egy ellenzéki képviselő megütött egy felszólaló kormánypárti honatyát. 

A parlamenti vitáról készült felvételeken látható, ahogy az ellenzék egyik tagja a Georgiai Álom – Demokratikus Georgia nevű kormánypárt egyik képviselőjének megüti a fejét. Ezt követően verekedés tört ki a honatyák között, így megszakították az élő parlamenti közvetítést – számolt be az Infostart.

Ez az igazi Sztárboksz – Összeverekedtek a georgiai honatyák a tbiliszi parlamentben

Ellenzékiek tiltakoznak a Külföldiügynök-törvény elfogadása ellen aparlament épülete előtt Tbilisziben április 15-én Fotó:AFP

Az „Orosz törvény” („Külföldiügynök-törvény”) vitája zajlott a parlamentben

A törvényhozás napirendjén egy olyan szabályozás vitája szerepelt, melynek értelmében minden, a működési költsége több mint 20 százalékát külföldről szerző civil szervezetnek hatósági nyilvántartásba kell vetetnie magát, ellenkező esetben súlyos bírsággal sújtják őket. A törvény eredeti változatában még az ilyen szervezeteket "külföldi ügynökként" kellett volna regisztráltatni, a mostani változat azonban már olyan szervezetekről szól, "amelyek egy külföldi hatalom érdekeit képviselik".

A kormánypárt április elején jelentette be, hogy a tavaly tömegtüntetések nyomán egyszer már elbukott jogszabályt – átdolgozott formában – ismét beterjeszti a parlamentbe.

A tbiliszi törvényhozás épülete előtt hétfőn több száz ember tüntetett az Oroszországban 2012 óta hatályos hasonló jogszabály mintájára készült törvénytervezet elfogadása ellen. Sokan uniós zászlókat lengettek, és azt skandálták: "Nem az orosz törvényre!". A tavaly december óta uniós tagjelölti státusszal rendelkező Georgiától Brüsszel a vonatkozó előterjesztés mihamarabbi visszavonását követelte.

A tbiliszi eseményekről beszámoló videó itt tekinthető meg:

https://www.nbcnews.com/video/video-shows-georgian-lawmakers-brawling-in-tbilisi-208993861925

Forrás: Infostart.hu, MTI

1 hozzászólásarrow_drop_down_circle

Horizont
Milyet bemosott már neki. Én jót nevettem. És nagyon negnéznék egy ilyet a mi parlamentünkben. Nagy buli lenne :D

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.