Nyilvánosságra hozták a 2024-es labdarúgó-Európa-bajnokságon részt vevő szövetségi kapitányok fizetési rangsorát. A magyar válogatott kapitánya, Marco Rossi a mezőny végén szerénykedik a honoráriumával, csakúgy, mint három évvel ezelőtt, a legutóbbi kontinenstorna idején.

Miközben a hazai és nemzetközi szakma is folyamatosan méltatja az olasz–magyar szakember munkásságát, Marco Rossi a fizetése alapján nem tartozik az edzői elithez Európában: a magyar válogatott élén végzett munkájáért évi 300 ezer eurót kap, írta meg a Világgazdaság a Finance Football írása nyomán.

Csóró sikerkovács – A maga évi 300 ezer eurós fizetésével Marco Rossi az egyik legrosszabbul fizetett szövetségi kapitány a 2024-es EB-mezőnyében

Marco Rossi magyar szövetségi kapitány. Fotó: Wikipedia

Rossi évi fizetését a 2020-as Európa-bajnokság előtt is 300 ezer euróra/év becsülték, amivel szintén a mezőny végére sorolták őt szigorúan a pénzügyi szempontokat vizsgálva.

Amennyiben hihetünk a mostani friss felsorolásnak, Rossinál csupán négy olyan szövetségi kapitány keres rosszabbul, akik szintén ott lesznek a németországi tornán. A mezőny legvégén a Bayern-legenda Willy Sangol neve szerepel, akinek állítólag 200 ezer eurót utal a georgiai szövetség év végén.

A legjobban az angolok kapitánya, Gareth Southgate keres a kiszivárgott információk szerint: éves fizetése 5,8 millió euró. Őt Julian Nagelsmann német szövetségi kapitány követi 4,8 millió eurós évi juttatással. A képzeletbeli dobogóra Roberto Martínez, a portugál válogatott spanyol kapitánya fér még fel: ő 4 millió euróval gazdagodik évente.

Az ukrán labdarúgó szövetség több mint a négyszeresét fizeti Rebrovnak, mint az MLSZ Rossinak

A fizetési lista középmezőnyében helyezkedik el Szerhij Rebrov, Ukrajna szövetségi kapitánya 1,25 millió euróval, Marco Rossit a 20. helyre rangsorolják csupán.

Forrás: vg.hu, Finance Football

6 hozzászólásarrow_drop_down_circle

Pusztai
Ez fura.20 évvel ezelőtt Lotar Matthaus -nak több volt!!
Pusztai
Egyébként van menekülő út: olyan helyről fizetnek nagyobb összeget ami nem látható: alapítványból.
Régi divat az élsportban.
balos
@Pusztai: A 300ezer euró hány tanár egész évi fizetése?Na ezért tudnám kibelezni az összes labda kergetőt!Bezzeg a tanárokat basztatják ezerrel,pedig az életük hol jöhet ezekhez a túlfizetett tetűkhöz!?Abból kéne megélniük a focialistáknak ami bevétel befolyik a jegyekből!Gyerekkoromban is megvoltak fizetve,de a hétvégeken szinte minden stadion "tele" volt!
namihami
Azért az évi 120 milliós, havi 10 millió se rossz pénz!
Sok melós és nyugger elégedett lenne vele! És az ország szempontjából fontosabb (volt) a munkájuk, mint ennek a focigurunak!
Pusztai
@namihami: több magyar labdarúgó duplàját, 3*-sát kapja.
namihami
@Pusztai: Ez a magyar ""futbal"" szégyene!
Az, hogy egy nemzetközi szinten komoly tényezőnek nem számító ""bajnokságban"" ennyit lehet keresni, az biztos komoly! Mert viccnek elég sz@r! És az, hogy egy adóelkerültető PAFC-os az első, az végképp röhej!

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.