A néhai uralkodó, aki tegnap ünnepelte volna 98. születésnapját, elképesztően gazdag és változatos ékszergyűjteményt hagyott hátra, melyet az évek során vásárlások, ajándékok és örökségek révén gyűjtött össze.

Gyakran adott kölcsön ékszereiből a walesi hercegnőnek különleges eseményekre, tekintettel a királynő életében köztük lévő szoros kapcsolatra. A királynő halálát követően Katalin azzal tiszteleg az uralkodó emléke előtt, hogy alkalmanként visel néhányat Erzsébet legkedvesebb kincsei közül. 

Erzsébet 1989-ben mutatta be először a világnak a smaragdszínű rojtos nyakláncát. A Claridge's-ben tartott vacsorán látták először, amint a rojtos nyakláncot viseli, melyhez a királyi páncélszekrényből származó kiegészítő ékszereket párosítottak.

Katalin hercegné nagybetegen is híven őrzi Erzsébet királynő emlékét

Nagyon bensőséges viszony alakult ki a néhai királynő és a nagyon beteg Katalin között    Fotó: BBC

Mivel a vacsorára az Egyesült Arab Emírségek elnökének, Zayed bin Sultan Al Nahyan sejknek az állami látogatása során került sor, úgy gondolják, hogy Erzsébet nyaklánca a sejk ajándéka volt. A nyaklánc egy négyrészes szett része volt, amelyhez egy pár fülbevaló, egy karkötő és egy gyűrű is tartozott.

A walesi hercegnő a fülbevalót és a karkötőt egy 2022-es vacsorán viselte, amelyet Patrick Allen, Jamaica főkormányzója adott a King's House-ban, Kingstonban. Az eseményt a királynő platina jubileumának megünneplésére időzített karibi királyi körútja során tartották.

Alexandra királyné esküvői nyakláncát 2018-ban viselte Katalin, ez a csábító ékszer VII. Edward király – Viktória királynő legidősebb fia – nászajándéka volt menyasszonyának, Alexandra dán királynénak. A pazar nyakláncon kívül a kollekció gyöngy- és gyémántfüzéres fülbevalókból, egy levehető medállal ellátott brossból és egy gyémánt tiarából állt.

Katalin Erzsébet királynő gyémántkeretes, orbitális könnycsepp fülbevalóját vette kölcsön Eugenie hercegnő és Jack Brooksbank esküvőjére. A gyémántkeretes könnycsepp fülbevalójáról keveset tudni. A néhai uralkodónő néhány alkalommal díszítette magát a mutatós kiegészítővel.

A fülbevaló egy virágmotívummal díszített klaszteres fülbevalót foglal magába, amelyről egy négy fokozatos gyémántból álló medál lóg le. Kate előszeretettel viselte a dizájnt: először a 2016-os Place2Be Wellbeing in Schools Awardson viselte, amelyet a londoni Mansion House-ban tartottak – írja a Daily Mail.

Forrás: Daily Mail

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.