Bár továbbra sem ismerni az Orbán Viktor-Hszi Csin-ping csúcstalálkozó során megkötött kétoldalú megállapodások részleteit, de sok felvetésre választ adott a távol-keleti szuperhatalom elnökének budapesti látogatása. A Külügyi Intézet szakértőjével igyekeztük sorra venni ezeket.

Forrás: economx.hu
Feltöltő: RonaGyuri
Felhasználói tartalom, A Propeller.hu felhasználók által feltöltött tartalmakkal pörög. A felhasználók által feltöltött tartalmak nem feltétlenül tükrözik a szerkesztőség álláspontját, ezek valóságtartalmát nem áll módunkban ellenőrizni.

6 hozzászólásarrow_drop_down_circle

RonaGyuri
Tous les trois, pontosabban csak képzelgés

Potyondi legújabb filmecskéjében remekül fogalmazott, de ez a 3 cikk együtt még karakteresebb képet ad a mai rögvaság matyar olvasatáról

Mottó helyett:
képzeld el kövérben?
lh3.googleusercontent.com/proxy/2EwYiMRnTSxMBEsAg3Nzh37B3k2_lHi08y8-j_ULsYT1FvG6PHvl1D_-etYxoUfjKQiiIBVJILxYLHf5cM4E

„Kína Budapesten akart éket verni Európa és az Egyesült Államok közé?” – teszi fel a kérdést Goreczky Pétert, a Magyar Külügyi Intézet (MKI) vezető elemzője.
Nem a Váci út, hanem az Euronews felet neki: „Alig ért haza Hszi Csin-ping Budapestről, magához rendelte Putyint”
A koronát a mi derék külgarázdánk tette fel; Szijjártó Péter külgazdasági és külügyminiszter Pilisen, a városban tartott kampányeseményen adta elő magát: „Ha Donald Trump nyerni tud, és ha esetleg itt június 9-én valamilyen mértékű jobboldali fordulatot el tudunk érni az európai parlamenti választásokon, annál jobb esélyt jelenleg semmi nem kínál a háború lezárásához”! =))
Persze cserkó/hab is van derék ex-vicéje arról delirált. hogy Orbán majd megoldja azt is, ha az amcsik és a kínaiak összezörrennek! =))
RonaGyuri
@RonaGyuri: „Ha nem értenek a szóból számolniuk kell a következményekkel”

Hargitai „Orbán szerint a háború” címá írása csak aláhúzza a dologok Orbáni olvasatának bornírtságát

A közismert – ha nem ismerted eddig, akkor az egyik „tudományos” csatornától megismerhetted ajánlójában annyiszor lejátszotta – Hitler felhívás igencsak erősen hajaz Orbán és persze Putyin alapvető hozzáállására.
Szerinte Orbán „Az ő (és Putyin) megközelítésében Ukrajnában azért van háború, mert az oroszok egy nagyon világos biztonsági igényt fogalmaztak meg az Egyesült Államok és a NATO felé. Leírták, hogy azt követelik: Ukrajna soha ne legyen tagja a NATO-nak, ezt mondja ki Ukrajna, és biztosítsa maga a NATO is, és vállaljuk, hogy soha nem helyezünk el olyan fegyvereket Ukrajna területén, amellyel el lehet érni Oroszország területét. A nyugatiak ezt az ajánlatot elutasították, tárgyalni sem voltak róla hajlandók, és ez a visszautasítás váltotta ki azt, hogy Oroszország fegyverrel akar érvényt szerezni azoknak a biztonsági igényeknek, amelyeket korábban tárgyalás útján akart elérni.” – írja.
S a végszóhoz sem kell látnoki képesség elég a történelmi ismeret (a Müncheni paktum hatásossága és eredményessége): „a háború veszélye nem kisebb, hanem sokkal nagyobb lesz, ha Ukrajna ügyében (újra) engedünk Putyinnak.”! =))
Géza
Jöjjenek csak. Tized annyi baj nincs velük, mint Amerika igazi uraival.
Géza
@Szegény Dzsoni és Árnika: Nincs kedvem elmebetegekkel vacakolni!
Pusztai
Az elmebetegeknek van egy olyan tulajdonságuk is: SOHASEM HAZUDNAK!
max tévednek.

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.