A Denník N szlovák hírportál az éjjel osztott meg egy rövid értesülést arról, hogy Robert Fico egy rövid időre magához tért az életmentő műtét után.

 Robert Fico egy rövid időre magához tért. A szlovák lap meg nem nevezett forrásokra hivatkozva közölt ezt, de ennél többet nem osztottak meg Fico állapotáról. Azt viszont egy másik forrásból, Tomás Taraba környezetvédelmi minisztertől tudni lehet, hogy a miniszterelnök (a legutóbbi információ szerint)

már nincs életveszélyes állapotban.

Robert Fico egy rövid időre magához tért az éjjel életmentő műtétje után

Robert Fico szlovák miniszterelnököt életveszélyes állapotban szállítják kórházba Besztercebányán (Banská Bystrica), miután lőfegyveres támadás érte egy kihelyezett kormányülést követően a Pozsonytól mintegy 150 kilométerre, északkeletre fekvő Nyitrabányán (Handlová) 2024. május 15-én. Ficót több lövés érte a mellkasán és a gyomrán. A feltételezett tettest őrizetbe vették. MTI/AP/TASR Slovakia/Jan Kroslák

Robert Fico ellen szerda délután Nyitrabányán (Handlova), a kormány kihelyezett ülése után követett el lőfegyveres merényletet egy idősebb férfi, akit a helyszínen azonnal őrizetbe vett a rendőrség. A miniszterelnököt életveszélyes állapotban helikopterrel a besztercebányai Roosevelt kórházba szállították, ahol az esti órákban még zajlott a műtétje.

Amennyiben a szlovák miniszterelnök sérülései miatt hosszabb ápolásra szorulna, a vonatkozó szabályozás szerint feladatai ellátását a négy miniszterelnök-helyettes egyike venné át, a szlovák sajtó Robert Kalinákot tartja a legesélyesebbnek e feladat ellátására.

Forrás: Index

7 hozzászólásarrow_drop_down_circle

Ez itt az összes hozzászólás. Kattintson, ha csak a legfrissebbeket olvasná!
Nyírfa
@Yoda69: 08.49

A problémamegoldás nem valaki halálának a kívánása, vagy az azon való örömujjongás. Még ha csak magunkban tesszük is, akkor is a mi gyengeségünkről árulkodik. Bármennyire is iszonyodom Orbántól, nem a koporsót adnám neki, hanem , hogy élje meg minden bűne következményét, a teljes vagyonelkobzást, a közügyektől való örökös eltiltást, a börtönt, s az azt megelőző nyilvános tárgyalásokat. Természetesen a vagyonelkobzás vonatkozik a családjára is.
Yoda69
@Nyírfa: Hat nem tudom. fico is es orban is emberek szazezreienek keseritette meg az eletet. Nem csoda ha valakinel elpattan a cerna.
Nyírfa
@Yoda69: 12.27

Érthető a folyamat, csak nem elfogadható. Ha mindenki vádat emel, ítélkezik, és végrehajt, ott nagyon nem jó élni. Már nem vagyunk barbárok. Igaz, ezt a fideszesek és az őhazájuk nem tudja.

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.