A magyar és a szerb kormány szövetsége vezetett problémához.

Forrás: Index
RSS tartalom, A cikket automatikus RSS rendszer küldte be, amely egy híroldal összes cikkét posztolja a Propeller.hu oldalára. A más híroldalak által feltöltött tartalmak nem feltétlenül tükrözik a szerkesztőség álláspontját, ezek valóságtartalmát nem áll módunkban ellenőrizni.

1 hozzászólásarrow_drop_down_circle

CsipkeRózsa
"Szijjártó Péter lépésére válaszoltak
A boszniai döntés azt követően született, hogy a magyar kormány bejelentette: nem fogja megszavazni azt az ENSZ-határozatot, amely július 11-ét az 1995-ös srebrenicai népirtás áldozatainak emléknapjává nyilvánítaná."

"Szijjártó Péter szerdán Budapesten fogadta Milorad Dodikot, a Boszniai Szerb Köztársaság elnökét. A külgazdasági és külügyminiszter a tárcája közleménye szerint akkor úgy fogalmazott, hogy be kell fejezni a teljesen felesleges feszültségkeltést Bosznia-Hercegovinában, ugyanis sok esetben épp a nemzetközi közösség és benne az Európai Unió intézkedései vezetnek újabb válságok kipattanásának veszélyéhez.

A külgazdasági és külügyminiszter szerint Bosznia-Hercegovina szépen haladt előre az európai integráció útján, és volt egy közös, erős törekvés minden entitás részéről a minél előbbi tagságra.

Ezt a törékeny együttműködést veri szét az a törekvés, hogy az ENSZ-ben a srebrenicai tragédia kapcsán egy olyan határozatot fogadtassanak el, amely mintegy démonizálná a teljes szerb nemzetet

– tette hozzá, tudatva, hogy erre az indítványra Magyarország nemmel fog szavazni."

Már szembefordul Bosznia-Hercegovina érdekével és az igazsággal!

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.