Mi úgy készülünk a békére, hogy mindenkinél többet beszélünk a háborúról. A kormánypárti trashmédiában – vagyis a pártsajtónak azon szegmensében, amely célzottan és kizárólagosan a szavazói törzsbázisnak kommunikál –, a leggyakoribb hívószó most a harmadik világháború, de az atom is ott van a top háromban. Erős gyomrúaknak érdemes rákeresni az Origo, a Ripost vagy akár a Magyar Nemzet címoldalán: apokaliptikus víziók, mindig azzal a keretezéssel, hogy a nyugati államok agressziója hozza el a világégést, bárhogy is próbál ennek ellenállni a higgadt és józan Oroszország. A legjellemzőbb mondás, hogy az Ukrajnának címzett fegyverszállítások újraindulása a világháborús helyzet oka. Utánaszámoltunk: egyetlen olyan cikk sincs, amikor ugyanezt a kockázatot vetették volna föl Oroszország iráni vagy észak-koreai fegyvervásárlásai kapcsán. (Világos: ha Ukrajna fegyverekhez jut, az meghosszabbítja/elmélyíti a háborút, ha Oroszország teszi ugyanezt, az közelebb hozza a békét.) De voltak napok,...

Forrás: nepszava.hu
Feltöltő: RonaGyuri
Felhasználói tartalom, A Propeller.hu felhasználók által feltöltött tartalmakkal pörög. A felhasználók által feltöltött tartalmak nem feltétlenül tükrözik a szerkesztőség álláspontját, ezek valóságtartalmát nem áll módunkban ellenőrizni.

17 hozzászólásarrow_drop_down_circle

Ez itt nem minden hozzászólás, csak az utolsó néhány. Kattintson, ha mindet olvasná!
Őrnagy
@szaboria1: A dolgok jelenlegi állása szerint ha az ukrán náci csürhe nem akarná tovább rángatni az orosz medve bajszát, akkor Putyin és Oroszország nem is akarna tovább menni annál, mint a több mint 70%-ban oroszok lakta területek megtartása.
Ez az egész Orosz-USA proxuháború meg se történt volna, ha az USA nem vetett volna szemet az Ukrán feketeföldekre, palagáz lelőhelyekre, a ritkaföldfém bányákra és nem akarta volna Oroszországot elzárni a Fekete tengertől!
Mindössze ezért kellett 5 milliárd dollárért megszervezni a majdani puccsot, és a náci ukrán csürhét felbíztatni, hogy folytassák, az erőszakos ukránosítást, amit 1943-ban a Banderista náci csürhe elkezdett, de 1945-től nem tudott tovább folytatni a Szovjeturalom visszatérése és a kitőrt béke miatt.
szaboria1
@Őrnagy: Beregszászba voltak rokonaim de sajnos az utolsó 2016-ban halt meg így nagyon nem foglalkoztam az ukrán helyzettel.
Őrnagy
@szaboria1: Nekem Ausztráliától Brazíliáig szinte mindenütt vannak rokonaim, de szerencsére háborús területeken nincsenek (így Ukrajnában sincsenek) így jelenleg háborús okból egyetlen rokonom miatt se kell aggódni. Csak merő szolidaritásból aggódok bárhol a világon élő minden nemzeti kisebbség miatt, nem csak a magyar kisebbségek miatt, bárhol is vannak.
Clavigo
@Őrnagy: A világ tele van kreténekkel... Tényleg lehetnek rokonaid,,erre- arra..
Őrnagy
@Clavigo Gyagyás Seggfej: Te csak egy nagyon ócska Gyagyás Seggfej vagy!

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.