A Palestine Action nevű palesztinpárti szervezet az egyik legnagyobb brit bankhálózat, a Barclays legalább húsz fiókját rongálta meg hétfőn.

Palesztinpárti szervezet rongálja az angol bankokat – Eddig húsz fiókot támadtak meg

Fotó: X (Twitter)/Palestine Action

A csoport, amely az X portálon számolt be az összehangolt akcióról, azzal indokolta a bankfiókok megrongálását, hogy a Barclays a legnagyobb izraeli haditechnikai konglomerátum, az Elbit Systems befektetője – közölte a Portfolio.

A Palestine Action közölte: az Elbit vezérigazgatója nyíltan beszél arról, hogy cége felfuttatja a gázai háborúban – a palesztinpárti csoport megfogalmazás szerint a "folyamatban lévő népirtásban" – bevetett fegyverek termelését.

Az akciósorozattal a szervezet annak a követelésnek akart hangot adni, hogy a Barclays hagyjon fel az izraeli fegyverkereskedelemben végrehajtott befektetéseivel.

A csoport tagjai a bank egyik edinburghi fiókjának ablakait olyan kövekkel zúzták be, amelyekre a gázai háborúban meghalt palesztinok – a szerveződés megfogalmazása szerint mártírok – nevét írták.

A támadássorozat elkövetői számos Barclays-fiókot szinte teljesen szétvertek, több banképület tetőszerkezetét megbontották, a falakra és az ablakokra vörös festéket öntöttek.

A londoni pénzügyi központ, a City rendőrsége hétfő délután közölte, hogy három embert őrizetbe vett az egyik helyi Barclays-fiók megrongálása miatt.

A Palestine Action számos más londoni kerületben, valamint más brit nagyvárosokban, köztük Edinburghban, Bristolban, Manchesterben és Prestonban is hasonló akciókat hajtott végre Barclays-fiókok ellen.

1 hozzászólásarrow_drop_down_circle

Namely
Miért nem mennek a gázai övezetbe harcolni?

Ja, ott nincs net, kávézó, nyugati kényelem.

Sokkal könnyebb 2 festékszórót venni, lefújni vele egy irodát, lefényképezni és kiposztolni.

Gyáva, sunyi, alávaló=palesztin.

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.