Erdei Zsolt korábbi félnehéz- és cirkálósúlyú profi ökölvívó világbajnok megosztott pontozással, vitatható vereséget szenvedett az orosz Gyenyisz Gracsovtól a "Monte-Carlo millió dolláros szupernégyes" elnevezésű minitorna szombati elődöntőjében.

A magyar öklözőnek - aki legutóbb közel két éve, 2011 júniusában bokszolt, azóta sérülések miatt két mérkőzését is le kellett mondania - profiként ez volt az első veresége, korábbi 33 mérkőzését megnyerte, 18-at kiütéssel vagy technikai KO-val.

Az már az első menetben kiderült, hogy a 38 éves Erdei - aki legutóbb közel két éve, 2011 júniusában bokszolt, azóta sérülések miatt két mérkőzését is le kellett mondania - sokkal képzettebb és gyorsabb a nála nyolc évvel fiatalabb ellenfelénél. Ezeket az erényeit jól érvényesítette Madár és kezében tartotta a találkozót.

Az összecsapás felénél egyértelműen látszott Erdei fölénye, igaz, nem sok látványos ütést láthatott a közönség, soraiban Albert monacói herceggel. A 2005-ben Szegeden kick-box világbajnoki címet nyert Gracsov a legtöbb esetben csak a levegőt találta el.

Úgy tűnt, Gracsov a hetedik menet körül már érezte, hogy ezt a mérkőzést pontozással nem nyerheti meg, így megpróbált többet támadni, de ezeket a próbálkozásokat Erdei rutinosan elhárította. A közönség hangjaiból ítélve, valamint a látottak alapján nem lehetett kérdés Erdei győzelme, ennek ellenére a bírók - nagy megdöbbenésre - megosztott pontozással Gracsovot hozták ki győztesnek.

Erdei a végeredmény kihirdetése előtt Albert monacói hercegnek ajándékozta kesztyűjét, az esemény díszvendége is nemtetszésének adott hangot hallva az eredményt.

A négyes torna másik mérkőzésén a dominikai Edwin Rodríguez találkozik a hozzá hasonlóan veretlen argentin Ezequiel Osvaldo Madernával. A két meccs győztese július 13-án küzd meg egymással, az egymillió dolláros díjon pedig 60-40 százalékos arányban osztoznak.

A gálán Erdeit megelőzően is szorítóba lépett egy magyar öklöző a veretlen Lődi Tamás személyében, aki egy tízmenetesre kiírt cirkálósúlyú mérkőzésen a harmadik menetben kiütéses vereséget szenvedett kongói Ilunga Makabutól.

33 hozzászólásarrow_drop_down_circle

frewa
@Pilóta: Nem tudom milyen meccset néztél de szerintem valami amatör meccset még a rég multbol :)
Ez itt nem minden hozzászólás, csak az utolsó néhány. Kattintson, ha mindet olvasná!
vukkocska
@csa-csa: miért kellene abbahagynia? Ő mondta, az élete a box. A tegnapi mérkőzés is azt bizonyította, hogy még tökéletes formában van. Ez nem az a vereség volt, amit Koko kapott, ahol kiütötték a mérkőzés elején.Ő becsülettel végigboxolt 10 menetet, nagy fölénnyel.
nehogymá
régebben a párom miatt sok boxot néztünk.aztán ráhagyta ,velem együtt.alig volt olyan meccs ami rendben lett volna.vagy olyan ellenfelet hoztak aki csak arra volt jó,hogy huzzanak egy strigulát,mert éppen akkor kezdték befuttatni az ellenfelet.az,hogy kinyert sokszor attól is függött kirendezte a versenyt.olyan volt mintha a barcelona a bivalybasznád3 al meccselne,aztán megkapná a bl kupát.Madárnak is voltak"olcsó" meccsei.nem szeretem ezt a világot.
Bórembuk
Valaki, ezt már korábban megénekelte!
Presser Gábor, ... ilyen a, ilyen a box!
csa-csa
vukkocska!
Egyetértek, de valahogy innentől kezdve mégsem lesz az igazi!
laslow
@csa-csa: Amióta minden a pénz körül forog,semmi sem az igazi!

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.