Ahogy korábban megírtuk, a Győr hatodik alkalommal nyerte meg a női kézilabda Bajnokok Ligáját. Erre reagált nagy örömmel Orbán Viktor kormányfő.

Helyreállt a világ rendje.

Újra BL-győztes a Győr! Gratulálok, Hölgyeim!

- írta Orbán Viktor vasárnap este a Facebookon a Győr győzelme után.

Hatodszor aranyérmes a Győr

Ahogy korábban az MTI híre alapján mi is megírtuk, a Győri Audi ETO KC hatodik alkalommal nyerte meg a női kézilabda Bajnokok Ligáját, mivel 30-24-re legyőzte a német Bietigheimet a budapesti négyes döntő vasárnapi fináléjában.

A győriek – akik egyszer sem voltak hátrányban az egész mérkőzésen – tizedszer játszottak döntőt a legrangosabb európai kupasorozatban és hatodszor – 2019 után először – győztek. Korábban az EHF Kupában négyszer, a KEK-ben egyszer voltak finalisták, de azokat elveszítették.

Orbán Viktor megüzente: "Helyreállt a világ rendje" – Ez kellett hozzá – fotó

A győztes győri csapat játékosai a trófeával ünnepelnek az eredményhirdetésen, középen Kari Brattset, miután 30-24-re győztek a női kézilabda Bajnokok Ligája négyes döntőjének fináléjában játszott Győri Audi ETO KC – SG BBM Bietigheim mérkőzésen a budapesti MVM Dome-ban 2024. június 2-án. A Győr hatodik alkalommal nyerte meg a női kézilabda Bajnokok Ligáját. Fotó: MTI/Kovács Tamás

Eredmény, döntő:

Győri Audi ETO KC-SG BBM Bietigheim (német) 30-24 (17-12)

MVM Dome, v.: Cristina Lovin, Simona Raluca Stancu (románok)

gólszerzők: Gros, Brattset 6-6, Győri-Lukács 5, Szöllősi-Schatzl, Haugsted 3, Kristiansen, Fodor, Nze Minko 2-2, De Paula 1, illetve Hvenfelt 5, I. Smits, Malá, Kudlacz-Gloc 3-3, Gassama Cissokho, Döll, Dulfer, X. Smits, Faluvégi 2-2

lövések/gólok: 48/30, illetve 47/24

gólok hétméteresből: 5/5, illetve 5/3

kiállítások: 10, illetve 4 perc

A magyar csapat keretéből a nyáron távozó Rinka Duijndam, a németektől a térdműtét után gyógyuló Szikora Melinda, Isabelle Andersson és Danick Snelder hiányzott, tehát a két magyar légiós, Faluvégi Dorottya és Háfra Noémi ezúttal is ott volt a csapatban, bár utóbbi végül nem lépett pályára.

A Bietigheim döntőbe jutása révén az 1992-ben ezüstéremmel zárt TV Giessen-Lützellinden után volt ismét német csapat a legrangosabb női európai klubsorozat fináléjában.

"A vonaton nincs fék" – ez a címe a Bietigheim szurkolói dalának, amit le is játszottak a kezdés előtt, de az ETO mégis meg tudta fékezni kedvenc csapatukat. Még négy és fél perc sem telt el a meccsből, a németek máris időt kértek, mert némileg megszeppenve, idegesen kezdtek. A fölényben játszó Győr 3-1-re ellépett, majd öt percig nem talált a hálóba, de utána egy 5-1-es sorozattal magabiztossá tette vezetését. A következő tíz percben felváltva estek a gólok, a szünetben pedig 17-12-re vezetett az ETO, amely olyan hatékonyan védekezett, hogy az első félidőben öttel több kapura lövése volt, mint ellenfelének.

A győriek sem játszottak hibátlanul, a második felvonás elején már tíz rontott lövésnél jártak, ám egy 3-0-s sorozattal már hét találat volt az előnyük. A német bajnoki címvédő egy 3-0-s szériával visszazárkózott, de ez volt az utolsó pillanat, amikor még reménykedhetett a csodában. A meccs utolsó negyedében ismét magabiztosabb, hatékonyabb volt a Győr, amely az utolsó percekben már a pályán is elkezdte ünnepelni a klubtörténet újabb nagy sikerét.

A 49. percben Szöllősi-Schatzl Nadine alakította 24-18-ra az állást, ez volt az ETO ötszázadik találata 2014 óta a négyes döntőkben.

Silje Solberg 42 százalékos hatékonysággal, 16 védéssel járult hozzá a sikerhez. A túloldalon Gabriela Dias Moreschi hat, Sarah Nörklit Lönborg négy védéssel zárt.

A friss BL-győztes színeiben utolsó mérkőzését játszotta a nyáron távozó Line Haugsted, Szöllősi-Schatzl Nadine, Ana Gros, Stine Oftedal, Silje Solberg és Yvette Broch.

A két csapat ötödik alkalommal találkozott egymással és a kisalföldiek az ötödik sikerüket ünnepelhették. Az idei BL-szezont az ETO 14 győzelemmel, egy döntetlennel és három vereséggel zárta.

Korábban, a 3. helyért:

Team Esbjerg (dán)-Metz HB (francia) 37-33 (18-18)

7 hozzászólásarrow_drop_down_circle

Ez itt nem minden hozzászólás, csak az utolsó néhány. Kattintson, ha mindet olvasná!
Pusztai
@Ezodabasz: hacsak az lenne, de egy hazaáruló, tömeggyilkos, klpeto és cezaromán ámokfutó, psziho- és szociopata, aki a magyar történelem legnagyobb aljadék mocskoa gazembere!
..A kommunikáció szabályai szerint túl sok - főleg negatív - tulajdonság együtt emlegetése valakiről nem annyira hatásos, túlcsordul, de ne hagyjuk már ki ezeket egy hülye elv miatt!!!
o))))
balos
Magyarország fekete lika!Minden szart bevesz és kiad a támogatói örömére!Hajrá fideSS!Na ez már nem vicces!Csonka Magyarország nekik menyország!Lásd a regnálásuk sikerességét!Legfeljebb még csonkább lett!
NKF
Gratulált na és hol a baj! Igaz libsiknek teljesen mindegy! Ha esik ,ha nem esik Orbán!
Clavigo
@NKF: " nőügyekkel nem foglakozom"..( by orbán elvtárs )
Eladott Ország
Orbán: Győztünk! Nincs tanár! Nincs orvos! Nincs pénz! Nincs posta! Orbi nem gyenge, szimplán csak mint egy jó cigány felszedi és eladja még a parkettát is az albérletben. Szánalmas népnyúzó, azt hiszi örökké tart az ámokfútása
twitter.com/xmedardc/status/1790440921982538081/photo/1
Dr. Vekerdy Tamás: A gyenge a folytonos harcot szereti. A gyenge diktátor. A gyenger terrorista. Az erő kultuszában - a folytonos harc kultuszában – él, mert ő gyenge….
twitter.com/janos_hary/status/1790613411337793997/photo/1
Eladott Ország
"Helyreállt a világ rendje." ...Amikor Lakatos Brendonka rájön az ózdi strandon, hogy van érdekesebb dolog a rugós bicskánál...
twitter.com/IdiAminSmunyo/status/1693617951432179789/photo/1

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.