Hatvan éve, 1953. november 25-én játszották az évszázad mérkőzését: az elismerten a világ legjobbjának számító magyar Aranycsapat a futball szentélyében, a londoni Wembley Stadionban győzte le 6-3-ra a hazai pályán addig veretlen angol labdarúgó-válogatottat.

Forrás: Sport24
RSS tartalom, A cikket automatikus RSS rendszer küldte be, amely egy híroldal összes cikkét posztolja a Propeller.hu oldalára. A más híroldalak által feltöltött tartalmak nem feltétlenül tükrözik a szerkesztőség álláspontját, ezek valóságtartalmát nem áll módunkban ellenőrizni.

5 hozzászólásarrow_drop_down_circle

csikknorisz
www.youtube.com/watch?v=Ok2mwjKoGLI
Ha szóba kerül, mindig bekapcsol egy magnó a fejemben, aztán ezt játssza végtelenített verzióban. :)
Mostanában meg elég sokszor szóba került, nem csak Magyarországon, hanem szinte mindenhol az évforduló kapcsán. Se szeri, se száma a "Magical Magyars"-ról, meg a "match of the century"-ről szóló cikkeknek. Akármilyen vacak is a mai magyar foci, a legendákat nem felejti a világ.
varrólány
@csikknorisz: Mondhatni ebből él a magyar foci. Jó hogy megőrzik ,és emlegetik mivel soha többé nem lesz ilyen győzelem.
csikknorisz
@varrólány: Ebből biztos nem élnek, ahhoz teljesítmény is kéne, hogy valaki erre asszociáljon róluk. A 8:1-re meg a kutya se fog emlékezni 60 év múlva, semmilyen szempontból nem volt futballtörténelmet író meccs, max. ifj. ifj. ifj. Knézy Jenő említi majd meg egy akkori meccs apropóján.
Dr. Felipe
Tegnap láttam a meccset a Dunán. Számomra meglepően nagy iramú mérkőzés volt, azt hittem csak olyan tilitoli meccs de meglepően sokat mozogtak a játékosok. Persze semmi köze nem volt már a mai modern futballhoz. Nem volt test test elleni küzdelem, nem volt emberfogás, nem volt könyöklés tülekedés a szögletnél, mez ráncigálás stb. Ma már elképzelhetetlen az ötcsatáros játék. Ma már gladiátorok játszanak a focisták helyett.
Sajnos ez a 6:3 is a ködös Albion sűrű homályába veszett örökre az igazi magyar labdarúgással együtt. A magyar virtus már soha nem tér vissza ebbe a szép sportágba csak a mutyifoci marad nekünk.

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.