Budapestre érkezett a labdarúgó Bajnokok Ligája győzteseinek járó ezüstserleg, szombaton és vasárnap 10-től 19 óráig a Műcsarnok melletti parkolóban egy ingyenes rendezvény keretében bárki közelről megtekintheti a különleges trófeát, és fotózkodhat is vele.

Az esemény pénteki sajtótájékoztatóján az Európai Labdarúgó Szövetég (UEFA) BL-trófea turnéjának két nagykövete, a világ és Európa-bajnok, kétszeres BL-győztes francia Marcel Desailly, valamint a 2011-es döntő játékvezetője, Kassai Viktor hozta be a serleget.

Gregory Biskos, az UEFA szóvivője elmondta, hogy az európai szövetség 2009 óta hetedik alkalommal indította nemzetközi turnéra a BL-serleget, amely az idei körút utolsó állomásaként, harmadszor jött el a magyar fővárosba.

A rendezvényhez kapcsolódóan jótékonyági focitornát is szerveznek a Magyar Művészválogatott, a Magyar Újságíró válogatott, az olimpikonokat csatasorba állító Sportimádó Sportolók, valamint a szervező Unicredit Bank csapatának részvételével, amellyel a rendszeres testmozgás fontosságára kívánják felhívni a figyelmet. A pénzintézet erre a célra 1 millió forintot ajánlott fel, amelyből a résztvevő együttesek gyermekegészségügyi célokért dolgozó alapítványokat támogatnak.

Az Olympique Marseille-jel 1993-ban, majd az AC Milannal 1994-ben BL-t nyerő Marcel Desailly megígérte, hogy az eseményen maga is pályára lép majd.

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.