Nem maradnak el a vízilabdások edzései, csak az interneten keresztül fogják megvalósítani őket.

Koronavírus: távoktatásban edzik a magyar vízilabdásokat

Ezt Vári Attila, a Magyar Vízilabda Szövetség (MVLSZ) elnöke mondta a vlv.hu szakportálnak a szervezet keddi, rendkívüli ülését követően.

"Rengeteg uszoda bezárt, már nem is lehet edzéseket tartani. Erre való tekintettel a Magyar Vízilabda Szövetség, a magyar vízilabdacsalád kidolgozott egy olyan rendszert, melynek segítségével távoktatás formájában lehet megvalósítani edzéseket. Megteremtettük ennek szakmai hátterét. Ennek elemeit elküldjük tagszervezeteinknek, a felnőtt és az utánpótlás-válogatottak játékosainak, az egyesületek szakembereire számítunk ezen a téren is" – nyilatkozta Vári Attila, aki megjegyezte, a hazai versenyrendszerben mintegy tízezer igazolt játékos tevékenykedik.

Az MVLSZ első embere hozzátette, az elnökség május 11-én ülésezik újra, addig fenntartják a bajnoki rendszer teljes felfüggesztését, és ekkor tárgyalják újra a helyzetet. Megjegyezte, a következő időszak legnagyobb kihívása, hogy hogyan lehet a válogatottak számára edzéslehetőséget biztosítani teljesen zárt körülmények között, minden egészségügyi kötelezettséget betartva. Erről egyeztetnek az érintettekkel, Szabó Tünde sportért felelős államtitkárral – ugyanis az olimpiai sportközpontok létesítményei az államtitkárság alá tartoznak –, az üzemeltetőkkel és együttműködve a partnerekkel, a Semmelweis Egyetemmel és a Magyar Olimpiai Bizottság orvosi bizottságával.

Forrás: MTI

Kép: Pixabay

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.