Csütörtökön a kanadai Vancouverben elhunyt 90 éves korában Csabai József, a Ferencváros és a Real Zaragoza egykori labdarúgója, testnevelőtanár, edző, kiropraktőr.

Gyász: Elhunyt a Fradi legendás focistája
Fotó: Pixabay

Az 1956-os emigráns Csabai József fia, Robert Csabai tájékoztatta a Nemzeti Sportot.

Csabai József, vagy ahogy Kanadában ismerték, Joe Csabai március 7-én lett volna 91 esztendős.

Csabai Sátoraljaújhelyben született 1932-ben, az akkor hivatalosan Budapesti Kinizsinek nevezett Ferencvárosban lett élvonalbeli játékos 1956-ban és a B-, valamint az olimpiára készülő válogatottba is bekerült. Balösszekötőként vagy más csatárposztokon szerepelt az NB I-ben, már diplomás, TF-et végzett testnevelőként. 1956 után a Real Zaragozánál lett ismét élvonalbeli játékos 1958-ban Spanyolországban, ahova már Amerikából tért vissza.1961-ig játszott és élt Spanyolországban, ahol kis híján a Real Madrid játékosa lett, miután a Zaragoza színeiben gólt lőtt és a meccs legjobbja lett, ám egy súlyos sérülés véget vetett a pályafutásának.

Fél évig Puskáséknál, Madridban lakott, míg a jövőjét tervezgette, majd újra engedett a volt ferencvárosi kapus és TF-es diáktársa, Henni Géza hívásának és az Egyesült Államokba költözött, ahol egy ideig J. F. Kennedy elnök fiának gimnáziumi testnevelőtanára is volt.

Már nyugdíjasként lett tagja a felcsúti Puskás Ferenc Labdarúgó Akadémia szakmai irányító testületének és a Puskás Ferencné által alapított Puskás Nemzetközi Futball Alapítvány kuratóriumának, nyolcvan fölött is rendszeresen járt haza Budapestre, Sátoraljaújhelyre és a felcsúti Puskás-Suzuki-kupáknak is állandó vendége volt.

További részletek itt olvashatóak.

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.