Ilian Ilijev bolgár szövetségi kapitány gratulált a magyar labdarúgó-válogatottnak, hogy csütörtökön a szófiai 2-2-es döntetlennel kijutott az Európa-bajnokságra a selejtezőcsoportból. A szakvezető arról is beszélt, hogy sajnálja, ami a Veszil Levszki Nemzeti Stadionon kívül történt, ugyanis a tüntető bolgár szurkolók autókat gyújtottak fel, a rendőrség pedig vízágyúval oszlotta fel a tömeget.

El kell ismerni, Magyarország jobban játszott. Gratulálok az Eb-részvétel kiharcolásához. Szoboszlai Dominik ismét megmutatta, hogy igazi világklasszis

- kezdte értékelését az 55 éves szakember az MTI összefoglalója szerint, akinek októberi kinevezése óta ez volt az első meccse a bolgár csapat kispadján. "Persze csalódottak vagyunk, mert nem ez az első eset, hogy az utolsó pillanatban kaptunk gólt, de jelen helyzetben a döntetlen nekünk jó eredmény."

A Csernomorec vezetőedzőjeként is tevékenykedő tréner elmondta, nem kezdték jól mérkőzést, s bár együttesének sikerült egyenlítenie, utána Valentin Antov kiállítása alapjaiban határozta meg a játék képét.

"Mindig nehéz tíz emberrel játszani, főleg ilyen erős csapat ellen. Elsődleges

célunk az volt, hogy ne kapjunk gólt. A második félidőben már jobban futballoztunk és nagyot küzdöttünk. Ez az igazi arca a csapatunknak. Így kell folytatnunk, akkor az eredmények is jobbak lesznek, az pedig megváltoztatja a teljes atmoszférát a válogatott körül" – tekintett a jövőbe Ilijev.

A szakvezető szót ejtett a létesítményen körüli eseményekről is. Ahogy fogalmazott, sajnálja, ami a Veszil Levszki Nemzeti Stadionon kívül történt, ugyanis a tüntető bolgár szurkolók autókat gyújtottak fel, a rendőrség pedig vízágyúval oszlotta fel a tömeget.

Magyar szurkolók is csatlakoztak a bolgár tüntetőkhöz a bolgár-magyar meccs közelében, vízágyúval lőtték a demonstrálókat, megszólalt a bolgár szakvezető – videó

Fotó: sportal.bg/videó

A magyar válogatott Aleksz Petkov 97. perces öngóljával mentette 2-2-es döntetlenre a bulgáriai összecsapást, a megszerzett egy ponttal pedig kijutott a jövő évi, németországi kontinenstornára. Amennyiben vasárnap a 11 találkozó óta veretlen nemzeti együttes legalább döntetlent ér el Montenegró ellen a selejtezősorozat utolsó fordulójában, akkor a csoportelsőséget is megszerzi, így az első vagy második kalapból várhatná december 2-án a hamburgi Eb-csoportsorsolást.

Elfajult a békésnek tervezett tüntetés, a tiltakozó tömeg összecsapott a rendőrséggel - Autókat gyújtottak fel a bolgár futballelnök ellen tiltakozó szurkolók a magyarok elleni meccs után

A bolgár ultrák békés tüntetést szerveztek, hogy lemondassák a 18 éve hatalmon lévő elnököt, Boriszlav Mihajlovot. Erre nyíltan meghívták azokat a magyar drukkereket is, akik kiutaztak Bulgáriába annak ellenére is, hogy végül zárt kapus lett a meccs – írta meg a 168 óra.

A mérkőzés előtt Szijjártó Péter külügyminiszter arról számolt be, hogy mintegy 300 magyar szurkoló döntött úgy, hogy a zárt kapuk ellenére is a helyszínre utaznak. A miniszter több konzult is Szófiába rendelt, hogy szükség esetén segítsék a magyar szurkolókat.

A demonstrációhoz magyar szurkolók is csatlakoztak, mi több, a bolgár fanatikusok meg is tapsolták a magyarokat, miként arról az Origó helyszíni tudósítása is beszámolt.

A békésnek kikiáltott tüntetés azonban erőszakossá vált. A helyszíni felvételek szerint a tüntetők összecsaptak a rendőrökkel, felgyújtottak egy autót, az egyenruhások pedig vízágyúval lőtték a tömeget.

A Magyar Nemzet szerint a magyar szurkolók közül úgy tucatnyian bejutottak a stadionba, és ott szurkoltak harsányan a magyar labdarúgó-válogatottnak.

Forrás: MTI, 168, Magyar Nemzet

5 hozzászólásarrow_drop_down_circle

frank
Szép volt fiúk. 60 év után háromszor is egymás után.
BOLDOG MAGYAR NEMZET HATÁRON INNEN ÉS TÚL.
Dr. Proktor
@KisTehen: Igazán büszke lehetsz a magyar szurkolókra!
A ti mentalitásotokat képviselték...
Dr. Proktor
@KisTehen: Meg is vertek a bolgár rendőrök?
A fejedért nem lett volna kár, az default sérült...
Apropó, ha már itt targtunk! Olvastad hogy kikből áll a fidesz szavazótábora? Az aluliskolázott vidékikekből!
Na menj legelnii inkább, annak több haszna lenne...
Dr. Proktor
@KisTehen: Vágysz vissza a korábbi rendszerbe ahol úr voltál? Akkor dúdold hogy "A párttal a néppel egy az utunk..."
Apropó a pufajkád még megvan? Mehetsz akkor a Semjénnal vadászni, de nem a puskával hanem a bádogköcsöggel és a fakanállal...
namihami
Biztosan a foci szeretete vitte ki azt a 300 ""szurkolót"", amelyik még egy olyan meccsre is elutazott, amire nem is mehetett be!
De legalább a csorda jól szórakozott! Mégegy ország, ahol bebizonyították a magyar foci kultúrszinvonalát! ""Hírünk Európában!""
Vajon különgép vagy honvédségi Orbánrepcsi vitte őket? Pénz nem számít, csak a foci szerete legyen jól demonstrálva! És a magyaros vítus!
Vajon, ott melyik volt a cél: a Gyurcsány vagy a GyurcsányNÉ? Vagy mindegy, csak ""szurkolni"" lehessen?

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.