A kéziseink 12 évet vártak az újabb olimpiai szereplésre, míg a férfi és női tőrben a válogatott kvótája nélkül érte el Pásztor Flóra és Dósa Dániel az ötkarikás részvételi jogot.

A párizsi nyári ötkarikás játékok szempontjából fantasztikus vasárnapon van túl a magyar sport. Olimpiai kvótát szerzett a magyar férfi kézilabda-válogatott, mivel 30-27-re legyőzte Portugáliát a selejtező tatabányai tornájának vasárnapi zárónapján – a két csapat tizedik egymás elleni mérkőzésén három portugál siker mellett hetedszer győztek a magyarok –, és a veretlen Norvégia mögött a tabella második helyén végzett.

Elképesztő és régen várt magyar sportsikerek!  Férfi kézilabdázóink mellett két tőrözőnk is párizsi kvótát szerzett

Fantasztikus játékkal vívta ki az olimpiai szereplést a férfi kézilabda-válogatott   Fotó: MTI/Bodnár Boglárka

A magyar férfiválogatott – melynek sikerében elévülhetetlen érdemeket szerzett a 12 védést bemutató Bartucz László, valamint a 9 lövésből 9 gólt szerző Imre Bence – eddig nyolc alkalommal szerepelt az olimpián – legutóbb 12 évvel ezelőtt Londonban –, eddigi legjobb eredménye az 1936-os, az 1980-as, az 1988-as, a 2004-es és a 2012-es negyedik helyezés.

Megvan tehát az olimpiai tornán részt vevő 12 csapat, illetve megvannak az úgynevezett sorsolási kalapok is, amiből kiderült, hogy a magyar férfi kézilabda-válogatott biztosan nem játszik Németországgal a nyári, párizsi olimpia csoportkörében. A nemzetközi szövetség honlapja szerint a két hatos csoport sorsolására április 16-án kerül sor Párizsban. A csoportok első négy-négy helyezettje jut tovább.

A férfi kézilabdatorna sorsolási kalapjai:

1. Dánia, Spanyolország

2. Horvátország, Norvégia,

3. Magyarország, Németország

4. Szlovénia, Franciaország

5. Svédország, Egyiptom

6. Argentína, Japán

Régen látott sikert arattak tőrözőink a washingtoni Grand Prix-n, ahol mind a férfiaknál, mind a nőknél sikerült párizsi kvótát szereznie a magyaroknak. A férfiaknál a legjobb 16 közé jutott – a 11. helyen végzett –, ezzel ott lehet Párizsban Dósa Dániel. Férfi tőrben a magyar válogatott nem tudta kiharcolni a párizsi részvétel jogát

A hölgyeknél Pásztor Flóra is olimpiai kvótát szerzett, miután a viadalon sikerült az olimpiai kvalifikációs rangsorban maga mögött tartania a brit Carolina Stutchburyt. Női tőrben a magyar válogatott nem tudta kiharcolni a párizsi részvétel jogát.

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.