A friss zöldségek és zamatos gyümölcsök idejét lassan felváltják az ősz ízei, a lekvár befőzését a birsalmasajt készítés, a dinnyefogyasztásét pedig a töksütés. A csípős és ködös reggelek beköszöntével hajlamosak vagyunk több időt tölteni a jó meleg lakásban, pedig az őszi hónapok olyan izgalmas gasztronómiai kalandokat hoznak magukkal, mint a szüretelés. A szüreti szokások egyidősek a szőlő felfedezésével, azaz több mint 8000 évesek. Az ősszel a szőlőkben és pincékben zajló munka nem csupán társas esemény, hanem igazi ünnep: a középkor derekán a szüretelés például olyan fontos volt, hogy városainkban a szüret idején még a törvénykezés is szünetelt.

Forrás: cosmopolitan.hu
Feltöltő: dragonita
Felhasználói tartalom, A Propeller.hu felhasználók által feltöltött tartalmakkal pörög. A felhasználók által feltöltött tartalmak nem feltétlenül tükrözik a szerkesztőség álláspontját, ezek valóságtartalmát nem áll módunkban ellenőrizni.

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.