Kedves Olvasó! A menüt egy könnyű levessel indítjuk majd a világszerte ismert Bécsi szelettel folytatjuk. A főételről az első írásos feljegyzés 1884-ben készült.  Ahogyan teltek múltak az évek, 1907-ben Katharina Prato délnémet szakácskönyvében is helyet kapott, „zsemlemorzsás borjúszelet”-ként. Azonban vannak olyan források, melyekből az derül ki, hogy észak olasz Cotoletta alla milanese-ből származik, és a 15. században jutott el Bécsbe. Ám úgy gondolom, hogy nem tisztem kutatni melyik ország híres étele, de minden esetre meghódította a világot. A Bécsi szelethez köretként majonézes burgonyát ajánlok. Az ebédet édesanyám meggyes pitéjével koronázom meg. A mai menünk 1600 kcal/ fő értéket tartalmaz. Jó étvágyat kívánok! Fásy Ádám

Forrás: Blikk.hu
RSS tartalom, A cikket automatikus RSS rendszer küldte be, amely egy híroldal összes cikkét posztolja a Propeller.hu oldalára. A más híroldalak által feltöltött tartalmak nem feltétlenül tükrözik a szerkesztőség álláspontját, ezek valóságtartalmát nem áll módunkban ellenőrizni.

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.