Kedves Olvasó! A menüt egy könnyű levessel indítjuk majd a világszerte ismert Bécsi szelettel folytatjuk. A főételről az első írásos feljegyzés 1884-ben készült. Ahogyan teltek múltak az évek, 1907-ben Katharina Prato délnémet szakácskönyvében is helyet kapott, „zsemlemorzsás borjúszelet”-ként. Azonban vannak olyan források, melyekből az derül ki, hogy észak olasz Cotoletta alla milanese-ből származik, és a 15. században jutott el Bécsbe. Ám úgy gondolom, hogy nem tisztem kutatni melyik ország híres étele, de minden esetre meghódította a világot. A Bécsi szelethez köretként majonézes burgonyát ajánlok. Az ebédet édesanyám meggyes pitéjével koronázom meg. A mai menünk 1600 kcal/ fő értéket tartalmaz. Jó étvágyat kívánok! Fásy Ádám
Forrás:
Blikk.hu
RSS tartalom,
A cikket automatikus RSS rendszer küldte be, amely egy híroldal összes cikkét posztolja a Propeller.hu oldalára. A más híroldalak által feltöltött tartalmak nem feltétlenül tükrözik a szerkesztőség álláspontját, ezek valóságtartalmát nem áll módunkban ellenőrizni.
Új hozzászólás