Néhány napja épp úton volt a ValóVilágból megismert férfi, amikor egy villám belecsapott az autójába. Az orvos szerint meg is halhatott volna!

Forrás: Kiskegyed
RSS tartalom, A cikket automatikus RSS rendszer küldte be, amely egy híroldal összes cikkét posztolja a Propeller.hu oldalára. A más híroldalak által feltöltött tartalmak nem feltétlenül tükrözik a szerkesztőség álláspontját, ezek valóságtartalmát nem áll módunkban ellenőrizni.

8 hozzászólásarrow_drop_down_circle

Ez itt nem minden hozzászólás, csak az utolsó néhány. Kattintson, ha mindet olvasná!
Kutyafüle
Zeusz lecsapott az ő görög istenére.:)) Jókor jött ez a villám, már majdnem elfelejtettük, de Alekosz gyorsan felhívott egy firkászt, és lett belőle címlapsztori. mindkettőnek hozott egy kis pénzt a konyhára.:))
lbs
Ha felrobban a kocsi üzemanyagkészlete akkor igen.

Amúgy majdnem tökéletes biztonságban volt, ugyanis a fém kocsiszekrény az ún. Faraday kalitka elv alapján védte.
Ennek a lényege: Egy vezető anyagból készült kalitkában tartózkodót (legyen az bármilyen élőlény) nem érhet áramütés, mert a kalitka anyaga vezeti a villamos áramot.
Akkor lehet probléma, ha az áramerősség akkora, hogy a kalitka falának ellenállása miatt olyan feszültségkülönbség alakul ki, amely már képes a benn tartózkodón akkora áramot áthajtani, amit az már áramütésként érzékel.

Egy villám átlagosan 100~150 000A áramerősségű - amely nagyon rövid ideig áll fenn - ez elképzelhető, hogy a vékony fémlemezen amiből a karosszéria készül létrehozhat ekkora feszültséget.
Viszont mivel minden autó belső burkolata műanyagból készül, ami szigetelőanyag köztudottan, ezért szinte kizárt dolog volt az áramütés veszélye.
silber13
Egy igazi primitív véglény napnál is világosabb hülyesége, a címlapra kerülésért,Szó se róla, ritka sötétfejű valaki!
honeykiss
- mesélte Alekosz, akinek legalább hét-nyolc perc teljesen kiesett az emlékezetéből."...akkor talán nem villám csapott bele, hanem volt neki is egy földönkívüli élménye mint Patakynak...borzadály ez a pasi...
lbs
@honeykiss: Az emlékezetkiesés fennállhat, mert akkora energiahalmaz, ami egy villámban összesűrűsödik képes olyan tüneteket létrehozni ami soha nem tisztázható.
Az emberi idegrendszer is villamos impulzusok segítségével működik, ezért ez hihető.

Az elemzést nehezíti, hogy két egyforma eset gyakorlatilag nincs.

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.