Rekordidő, kevesebb, mint 54 másodperc alatt játszotta el tubán A dongó című híres zeneművet a Drezdai Filharmonikusok egyik muzsikusa.

Forrás: hvg.hu
RSS tartalom, A cikket automatikus RSS rendszer küldte be, amely egy híroldal összes cikkét posztolja a Propeller.hu oldalára. A más híroldalak által feltöltött tartalmak nem feltétlenül tükrözik a szerkesztőség álláspontját, ezek valóságtartalmát nem áll módunkban ellenőrizni.

16 hozzászólásarrow_drop_down_circle

Ez itt nem minden hozzászólás, csak az utolsó néhány. Kattintson, ha mindet olvasná!
SELIG
@silber13: Utána néztem én is a technikai adatoknak. Nekem is furcsa volt a súlya, meg ez a csőhossz sem stimmel. Kicsit félrement a dolog.
Pedig a forrás az állami hírforrás, a "világítótorony", a hírek origója.
De hány ilyen hír van, amiben műszakilag abszolút nem korrekt, részproblémákat kiragadott, félretájékozott újságírók a felhajtás miatt lefirkantanak valamit.
Zeneileg mindenkinek mást ad a dolog. Kinek, mi tetszik.
silber13
@SELIG: Jóreggelt! Szerintem a csőhosszűság tán elfogadható, hiszen - ha jól értem - itt a hangszer összes csövének az összesített hosszára gondolhat a cikkíró. De az 50 kg azért túlzás. Na meg a 2 m magasság is.
Atha
@silber13: @SELIG: Tudom ritka, mutáns hangszernek tűnik de a fritzek szeretik a 6-7 órás Wágner szösszenetekben használni. Ez egy működő és használatban lévő kontrabasszustuba, tény hogy nem olyan ismert mint az 'ápdét' társa.
Atha
@SELIG: Egy tripla kürt is megközelíti pedig az nagyságrendekkel kisebb. Ha még az árát is mondanám rosszul lennél. 3-4 milla. Mondjuk mi ez Edvin Marton 3 millió dolláros sztradivárijához képest. XD
SELIG
@Atha: A fúvós hangszer nagyon drága. Még '92-ben egy német szaxofonos barátom keresett szopránt és talált egyet Budapesten akkor 650.000 Forintért. Nagyon meg akarta venni, de aztán nem jött össze az üzlet. Énnekem teljesen leesett az állam.

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.