Gyógyszermérgezést szenvedett beteghez hívtak mentőt, de ő rátámadt a mentősökre, amikor nem engedték, hogy kiugorjon előlük az ablakon.

Ennyit kapott, mert rátámadt a neki segítő mentősökre

Közérdekű munkára ítéltek egy férfit, aki mentősökre támadt, harapott, fojtogatott.

A vád szerint egy 18 éves férfihoz a hozzátartozója május 31-án, a XIII. kerületben kihívta a mentőt, mivel a férfi sok gyógyszert vett be. A mentőegység – gyógyszermérgezés gyanúja miatt – kórházba akarta szállítani, de ő erre erőszakosan reagált, sértegetni kezdte a mentősöket, majd az ablakon keresztül kívánt távozni.

A két mentős fel akarta tartóztatni, vissza akarták húzni, amikor a férfi megrúgta őket, majd egyiküket megharapta, másikukat fojtófogásba vonta, ezután a sértett fejét a falhoz ütötte.

A Budapesti V. és XIII. Kerületi Ügyészség a gyanúsítottat közfeladatot ellátó személy elleni bűntette miatt egy hónapon belül bíróság elé állította. A bíróság a vádlottat bűnösnek mondta ki és 250 óra közérdekű munkára ítélte.

Az ítélet nem jogerős. Az ügyészség súlyosbításért, felfüggesztett szabadságvesztésért és pártfogó felügyelet alkalmazásáért fellebbezett.

Forrás: hvg.hu

3 hozzászólásarrow_drop_down_circle

görbetükör
Nagyon kevés, nagyon rossz az igazságszolgáltatásunk!
Sokkal keményebbnek és szigorúbbnak kellene lenni.
Shikari
Miért nem letöltendőt adnak az ilyennek, aki mentősökre támad?

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.

További ajánlatok