Túl sokan jelentek meg.

Bírságolt a rendőrség a Grófo temetésén történt szabálysértések miatt
Fotó: Youtube

Nem tartotta be a védelmi intézkedéseket a Grófo művésznéven ismertté vélt idősebb Kozák László temetését végző szolgáltató, ezért pénzbírsággal sújtották – közölte az Országos Rendőr-főkapitányság (ORFK) szóvivője kedden.

Gál Kristóf közölte: a rendőrség a járványügyi szabályok betartásának ellenőrzése során megállapította, hogy a rendezvény szervezője – jelen esetben a temetkezési szolgáltató – a vonatkozó kormányrendelet előírásainak nem tett eleget, ezért közigazgatási hatósági eljárás keretében a védelmi intézkedések be nem tartása miatt a szolnoki rendőrkapitányság pénzbírságot szabott ki.

A szóvivő a bírság mértékét nem ismertette. Ugyanakkor hangsúlyozta:

"a temetés ideje alatt a rendőrök kegyeleti okból – a szükségesség és arányosság elvét is figyelembe véve –, tekintettel az egyházi szertartásra is, a gyászolókkal szemben nem intézkedtek".

A november 11-ével életbe lépett kormányrendelet értelmében a temetésen jelenlévők száma nem haladhatja meg az ötven főt. A kormányrendelet rögzíti azt is, hogy ennek a védelmi intézkedésnek a betartatásáról a rendezvény szervezője, illetve a rendezvény helyszínéül szolgáló intézmény vagy helyiség üzemeltetője köteles gondoskodni.

A Jász-Nagykun-Szolnok megyei hírportál, a szoljon.hu szombaton arról számolt be, hogy a december 3-án 49 éves korában koronavírus okozta szövődmények következtében elhunyt Kozák László temetésén több százan vettek részt.

(MTI)

5 hozzászólásarrow_drop_down_circle

jesz
..."a temetés ideje alatt a rendőrök kegyeleti okból – (...) –tekintettel az egyházi szertartásra is, a gyászolókkal szemben nem intézkedtek".

Igen, erre számítottak...
tudode
A rend a lelke mindennek, ha nem focibajnoksáról van szó, mert az a pályatévesztett őfőméltósága kiválsága:
.
----Európai Szuperkupa: 20 ezer nézi lehet ott a Puskás Arénában szeptemberben
.
hvg.hu/sport/20200819_Europai_Szuperkupa_20_ezer_nezo_lehet_ott_a_Puskas_Arenaban_szeptemberben
--------------------------------
.
Nem elég a társadalomnak a járvánnyal összefüggő tanácstalanság, kilátástalanság, még a rend őrei sem tarthatják tiszteletben azokat akikhez talán el sem jutott őfélesége rendszabálya!
simmering73
Ha a hatóság jogkövető lenne, most akkor be kéne záratni a temetőt 30 napra.
Ronin2
Mindenesetre a temetőőr köteles 2 hét önkéntes karanténba vonulni.:D
Aztakutyafáját!!
Mindig vallottam,hogy a demokrácia addig terjed,ameddig a hatalom engedi.
Most,egy hangyabokányit "túltengett".
Ui:- azért jó lenne tudni a büntetés összegét,mert a vállalkozó sem hülye,nagyon jól tudta,hogy ezt nem lehet simán megúszni.Egy ilyen cigány-temetés annyi millió,hogy a bírságot egyszerűen kiröhögi.
Gazella
Mit reklamálnak!! Kifejezetten roma temetés volt. Köztudott, hogy a roma temetéseken nagyon sokan szoktak megjelenni.

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.