Sokan úgy vélik, hogy  csak a hamis méz szokott kristályossá válni. A mézzel kapcsolatban nem ez az egyetlen tévhit. Lássuk ezeket a tévedéseket és cáfolatukat! Ha kristályosodik, akkor hamisítvány? Az egyik legtipikusabb, hogy a méz kristályosodása azt jelzi, hogy az nem természetes úton jött létre. Esetlegbromlott, avagy nem annyira egészséges, mint a folyós változat. Pedig erről szó sincs, hiszen a kristályosodás teljesen természetes folyamat, egyedül a mértéke változik méztípusonként. A repce-, a napraforgó- és a hárs- gyorsan kristályosodik, míg az akác- és a selyemfűméz lassan. A kristályosodás mértéke valójában a fruktóz és a glükóz arányán múlik, míg ugyanis a magas glükóztartalom gyorsítja, addig a magas fruktóztartalom lassítja ezt a folyamatot. A kristályos mézet 45 C-os vízfürdőben, vagy mikrohullámú sütőben károsodás nélkül vissza lehet olvasztani. Ezt követően azonban ismét bekristályosodhat. A méz hizlal? Egy másik tévhit: a méz hizlal. A méz glikémiás...

(Forrás: naturportal.hu, Naturportal által)

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.