Sokan a nappalit tartják a lakás szívének, azonban az előszobának sokkal nagyobb szerepe van, hiszen reggelente ebből a helyiségből indulunk az utcára és a munkából hazaérve, ebbe a helyiségbe lépünk először. Éppen ezért nem mindegy, hogy milyen a kialakítása, az atmoszférája és milyen előszoba bútorok és dekorációk találhatók a lakásnak eme szegletében. Mutatjuk, hogy milyen bútorokkal teremthetünk rendezettséget és milyen egyéb elemmel, kiegészítővel varázsolhatjuk hangulatossá az előszobánkat. (x)

Tükör, amely tágítja a teret

A tágasabb előszobából sem maradhat ki a tükör, hiszen helyhiányra nem hivatkozhatunk. A kisebb, szűkösebb előszobai teret viszont nem csak feldobja egy jól megválasztott, dizájnos tükör, hanem optikailag a teret is tágítja, mivel a tükrök egyik sajátossága, hogy visszaverik a fényt. Ha nagyobb helyre vágyunk, akkor a világításról se feledkezzünk el. Válasszunk egy függő vagy egy falra szerelhető lámpát. Ez utóbbi szórja a fényt, ami szintén nagyobbnak láttatja a helyiséget.

Az előszoba külleme hatással van a hangulatunkra

A falak színének kiválasztásakor szintén azt kell figyelembe vennünk, hogy mekkora az előszoba mérete. A nagyobb tér esetén játszhatunk a színekkel és a mintázatokkal, ellenkező esetben maradjunk a világos, vagy a fehér színnél, hiszen ezektől a színektől is tágasabbnak tűnik a hely, mint amilyen valójában.

Rendezettség az előszobában, a megfelelő bútorokkal

Az előszoba bútorzat kiválasztásánál három dolgot szükséges figyelembe vennünk. Kulcsfontosságú, hogy a helyiség méretével kompatibilis bútorokat válasszunk. A színek tekintetében összpontosítsunk a harmóniára, azaz a bútorzat színe maradjon összhangban a falak, a szőnyeg és a dekorációs elemek színvilágával. A harmadik fontos dolog, hogy próbáljunk azonos stílusú, textúrájú bútorokat, asztalkát, konzolasztalt, tároló szekrényeket, cipőszekrényt, ülőpadot elhelyezni ebben a helyiségben. Ennek érdekében a legjobb, amit tehetünk, hogy az előszoba bútorszettek között nézelődünk.

Az előszoba bútoraival nagyfokú rendezettséget érhetünk el. Ha csak kevés hely áll a rendelkezésünkre, akkor válasszunk többfunkciós darabokat. Fiókos asztalkát, tárolóval ellátott ülőpadot, vagy ruhafogassal kombinált tükrös szekrényt, amelyekbe el is rejthetünk cipőket, kabátokat, esernyőket, sálakat, sapkákat, de a fogas, a ruhák felakasztását is lehetővé teszi. Egy fiókos asztal pedig remek felületként szolgál dekorációk elhelyezésére.

Harmónia megteremtése dekorációkkal, bútorokkal

A harmóniát leginkább úgy érhetjük el az előszobában, ha a lakás stílusával egyező bútorokra esik a választásunk. A hagyományos stílusú lakásokba a fa, a modernebb otthonokba pedig a fémbútorok passzolnak elsősorban. Az idilli előszoba kialakításában pedig a dekorációk lehetnek a segítségünkre.

A fotó forrása:

New Africa / Shutterstock.com

Partner tartalom

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.