Bár a gyermeknevelés, az otthon békéjének megteremtése összességében még mindig a nő feladata, a távolságtartó, tekintélyelvű, szigorú apa képe helyett egyre inkább kirajzolódik egy új szülő eszménye. Június harmadik vasárnapja Apák napja.

Forrás: WEBBeteg
RSS tartalom, A cikket automatikus RSS rendszer küldte be, amely egy híroldal összes cikkét posztolja a Propeller.hu oldalára. A más híroldalak által feltöltött tartalmak nem feltétlenül tükrözik a szerkesztőség álláspontját, ezek valóságtartalmát nem áll módunkban ellenőrizni.

2 hozzászólásarrow_drop_down_circle

kiwi
"A pszichológus úgy látja, az egzisztenciális előnyökért cserében a nők feladták védettségüket, kiszolgáltatottá váltak, a rivális szereppel azonosulva megfosztották magukat a biztonság, a gyengédség, a védelem igényétől, így sem a munkában, sem anyaként, társként nem képesek kielégítően helytállni."

igen, egyébként igaza van Ranschburg Jenőnek. de ez a szerepkeresés (kitörés a klasszikus nőies szerepekből) már törvényszerű volt. ez olyan, mint amikor a legkisebb királyfi elindul világot látni. meg kell tanulnia egy nőnek is a "férfias" szerepeket, hogy végül megtalálja igazi önmagát. szóval nincs ezzel semmi baj.
Evikati
@kiwi: Lehet, hogy én 20. századi "csökevény" vagyok, de én a házasságom alatt soha nem éreztem magam védtelennek, kiszolgáltatottnak. Volt idő, mikor többet kerestem mint a férjem, vezető beosztásban dolgoztam, de otthon soha nem volt szó a munkánkról és arról, hogy ki keres többet. Én otthon mindig tyúkanyó voltam, anya és feleség. Nem szerettem soha a férfias szerepeket, nem is volt soha szükségem rá. Ott van a férjem, férfias, határozott, erős és intelligens.

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.