A DK, az MSZP és a Párbeszéd szövetsége 8 százalékot ért el az európai parlamenti választáson, ennek ellenére nem mond le a DK vezetése. Gyurcsány Ferenc a június 9-ei választások óta először nyilatkozott hosszasan a pártja helyzetéről és a terveikről.

Gyurcsány Ferenc a választás értékelését azzal a kérdéssel kezdte: „Mit ígért a Fidesz? Azt, hogy megállítja a háborút, megvédi a békét, és nem engedi, hogy Gyurcsány és az emberei irányítsák a fővárost, a kerületeket, a településeket. Mit ígértünk mi? Erős Európát, ami a jobb élet záloga, és azt, ha Orbán veszít, akkor közelebb kerülünk a rendszer leváltásához akár egy előrehozott választáson is. Mit ígért a Tisza? Azt, hogy egyszerre zavarja el Orbánt és Gyurcsányt, ezek kettőjük állítólagos paktumára épülő rendszert. Ma már tudjuk, a végeredmény az, hogy a Fidesz egy keveset, mi pedig ennél lényegesen többet veszítettünk, a várakozás alatt szerepeltünk, a Tisza hatalmas meglepetést okozva nagyon magas támogatást szerzett. A Fidesz szavazókat a Tisza Párt alig érintette meg, ezek a szavazók megvédték saját pártjukat, továbbra is támogatták, ahhoz a küzdelemhez pedig, amit állítólag velem kellett, hogy folytassanak, nem kellett Magyar Péter” – idézte az Index.

Gyurcsány Ferenc beismerte, hogy nem tökéletes – Majd nagy bejelentést tett

A volt miniszterelnök azt is elmondta, "gyurcsányozás" 2004 óta létezik, „sok energia, sok pénz ment el annak felépítésére, sok közpénzt költött el erre a Fidesz".

Gyurcsány Ferenc elismerte, hogy nem tökéletes,

követtem el és minden bizonnyal a mai napig követek el hibákat, vannak tévedéseim. A miniszterelnökségről másfél évtizede lemondtam. A rólam szóló mostani viták nem az egykori vagy jelenlegi teljesítményem tárgyilagos számbavételéről, hanem az ellenfeleim által alakított, tudatosan és rengeteg pénzért felépített ítéletről szólnak. A gyurcsányozásnak funkciója van, például a Fidesz tábor összetartása, az ellenfelek megosztása, az összetett politikai konfliktusok leegyszerűsítése, ezáltal érzelmek kiváltása és mozgósítás.

Gyurcsány Ferenc szerint a rendszer mumusokat teremt, Sorost, Brüsszelt, vagy épp őt magát ajánlja fel erre a szerepre.

A DK-ban két kérdést tettek fel maguknak: követtek-e el olyan hibát, tévedést, ami indokolttá teszi valaki vagy valakik felmentését, lemondását? A második kérdés az, hogy valaki mostani távozása utat nyit-e a DK megerősödésének.

„Ha mind a két kérdésre igen a válasz, akkor nem érdemes hezitálni, valakinek mennie kell. Ha csak az egyik kérdésre igen a válasz, a másikra nem, akkor érdemes tovább mérlegelni. Ha mind a két kérdésre elutasító a válasz, akkor nem csak hogy nem kell, de nem is szabad, sőt tilos elmenni. Felelősek vagyunk tetteinkért, sok megbeszélést folytattunk, feltettük mindenkinek mindkét kérdést” – árulta el Gyurcsány Ferenc, hozzátéve: a DK nem hibátlanul, de minden tőle telhetőt megtett a jó, a jobb eredményért.

Az elmúlt tíz évben a folyamatos lemondások leváltások az ellenzéki oldalon egyik párt megerősödését sem hozták. A mai helyzetben a mostani a DK legerősebb felállása, legjobb csapata, ez akkor is igaz, ha egyikünk sem gondolja, hogy tökéletesek vagyunk. Az elnök és az elnökség, én és az elnökség folytatjuk a munkát

– jelentette be Gyurcsány Ferenc.

Forrás: index.hu

19 hozzászólásarrow_drop_down_circle

rücsü41
Azt gondolom, hogy Gyurcsány jól levezette hogy a döntésnél mit vet figyelembe csak nem megfelelő következtetésre jutott.Szerintem nem azért kellett volna lemondania mert akkor a pártja sokkal jobb eredményt ért volna el, hanem azért mert ő egy olyan vezető akinek már a neve is sok hátrányt okoz a baloldalnak.Olyan hátrányt jelent ez a baloldalon amit szerintem ma egészen biztos hogy nem, de az a baj hogy a jövőben sem tud a baloldal kiküszöbölni, nem figyelembe venni, és e miatt óriási hátránnyal indul minden ellenérdekű párttal szemben.Gyurcsány egy meghatározó személy a politikában még ha nem hibázott volna akkor is , és ő csak akkor tudna segíteni a baloldali pártoknak ha megszűnne politizálni, ami ugye szerintem teljes képtelenség.Még lemondása esetén is sokan hivatkoznának hibáira, és egyáltalán nem biztos, hogy lemondása esetén a pártja előnybe tudna kerülni a mai helyzetéhez képest. Ennek ellenére meg kellett volna próbálnia új helyzetet teremteni azzal hogy visszavonul a politikától.
Ez itt nem minden hozzászólás, csak az utolsó néhány. Kattintson, ha mindet olvasná!
Béla333
@Peller Anikó: 19.38
Nem emlékszel, hogy már évek óta mondom: az elmúlt évtizedekben kormányon levő, az országot közösen ellopó, egymást soha el nem számoltató politikai "elit" egyik tagja sem kell! Fogod?
Bárki váltja le a maffiát és addig eljut, hogy egy független vizsgálattal elszámoltatja a bűnöző politikusokat, kiír egy normális választást már ennyi nekem elég. (Egyre lejjebb adom az igényeimet!)
Remélem erre, ennyire képes lesz MP a pártjával!
(Te meg alig egy hónapja, hogy leírtad, nem fogsz velem szóba sem állni, mi történt hogy mégis?! Ne aggódj, nem hiányzik a veled való párbeszéd!)
Peller Anikó
@Béla333: Nem ezt kérdeztem bazmeg.

Nem azt kérdeztem bárki váltja-e le, hanem, hogy ki lenne az aki képes rá és akarja is az elszámoltatást, a maffiát börtönbe.

A Magyar esetleg képes lehet rá de nem akarja. De lehet egyedül nem is képes rá, mert nem egy demokratikus fideszt kell leváltani, hanem egy hazudós csaló fideszt.

Nem akarja leváltani a maffiát, világos? Ha nyerne is véletlenül, valahogy akkor is marad minden a régiben. Orbánék ellenzékben és kész.

Van rá forgatókönyved vagy csak gyurcsányozni szeretsz, mint mindig?
Peller Anikó
A széthúzás meghozta az eredményét, lemorzsolták egymást.
Béla333
@Peller Anikó: 20.07
MP annyit mondott, hogy ő személyesen senkit nem fog lecsukni, de Polt Petit rögtön elzargatja az irodájából és egy független ügyészség fogja a politikusok (remélem mindkét oldalon!) bűncselekményeit kivizsgálni.
Erre kapott 1,3 millió szavazatot! Nem világos ez neked, mi?
Peller Anikó
@Béla333: Ezt mondta? Mondott még pár dolgot, de ez nem jogosít fel arra, hogy a teljes ellenzéki erőt kihajítsd az ablakon, aki esetleg segíthetne leváltani a fideszt akár a Magyar vezetésével a te elbaszott vízióid miatt.

Ha a Magyar legalább úgy mutatkozott volna be, hogy egy demokratikus átalakulást vízionál ami nyilván nem fidesz, mert ha fidesz van benne akkor az nem demokratikus, de nem. A fidesz polipot nem lehet kerülgetni, ki kell iktatni, böri öri.

A fidesz mindent el fog követni, hogy a Magyart lejárassa, mint máris láttuk. Támaszkodhat az elsöprő médiájára, a lerabolt vagyonra és az oligomarháira. És a millió gyengén kiművelt birka nyájára.

De teneked csak a gyurcsány lejáratása a fontos, a siffer jó munkát végzett.

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.