Ausztrál kutatók szerint a mostani bizonytalan gazdasági helyzetben a nyugdíjba készülők számára a pénz sokkal fontosabb lett, mint két évvel ezelőtt volt, és sok potenciális nyugdíjba menőnek kell újból átgondolnia további terveit. Ebből kiderült, hogy bár sok ember számára kulcsfontosságú a pénz, nemcsak ez dönti el, mikor hagyják az emberek abba a munkát.

Forrás: Ötvenentúl.hu
RSS tartalom, A cikket automatikus RSS rendszer küldte be, amely egy híroldal összes cikkét posztolja a Propeller.hu oldalára. A más híroldalak által feltöltött tartalmak nem feltétlenül tükrözik a szerkesztőség álláspontját, ezek valóságtartalmát nem áll módunkban ellenőrizni.

3 hozzászólásarrow_drop_down_circle

anka
Nálunk az állambácsi igen elrendezte a nyugdíjba menők dolgát! - így is - úgy is!
gondolkodo
@ani57: Meg a nyugdíjasokét is!
Annak idején, amikor bevezették a 13-dik havi nyugdíjat, már hangoztattam: azért tették, hogy a társadalom aktív részét a nyugdíjasok ellen hangolják!
Lett is kalamajka belőle, ugyanis joggal gondolkodtak úgy az aktív dolgozók: "Én évente 12 hónapot dolgozom 12 havi bérért. Hogyan lehet valaki évi 12 hónapot nyugdíjas 13 havi nyuddíjért?"
Nem lett volna ekkora társadalmi feszültség, ha minden nyugdíjas a havi átlagnyugdíj 1/24-ed részét húsvétra, 1/24-ed részét karácsonyra AJÁNDÉKKÉPP KAPJA MEG! igen, mindenki egyformán. A nyugdíj összege az előző betöltött munkakörben kapott fizetésből számított, de aztán MINDEN NYUGDÍJAS EGYFORMÁN NYUGDÍJAS!
Nemsokára a hazafiság egyik ismérve lesz, hogy akkor igaz hazafi a nyugdíjas, ha felköti magát! Spórol az államnak, spórol a közlekedési vállalatoknak, spórol az egészségügynek!
anka
@gondolkodo: Igen igazad van, én erre is gondoltam de nem részleteztem.
Ezt mind azért csinálták a nyugdíjasokkal, hogy stabil szavazó bázisuk legyen. - de evvel csak ártottak a dolgozóknak is a nyugdíjasoknak is.

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.