Amy88

Megjósolta a Battlefield 3 a párizsi terrortámadást?

Andy McNab Battlefield-regénye kísérteties egybeesést mutat a véres valósággal: a párizsi terrortámadás ijesztően hasonlít a könyvben olvasható támadáshoz a francia város ellen.

Breaking news: Laura Fraser (Breaking Bad), Christopher Lloyd és Max Records a főszereplője a Nem vagyok sorozatgyilkos-filmnek!

Dan Wells ledobta a hír-atombombát saját blogján: megvannak a Nem vagyok sorozatgyilkos-trilógiájából forgatott filmek első részének főszereplői!

Meleg szereplőiért támadják A vér éneke íróját

Megdöbbentő össztűz zúdult az amerikai Amazon.com oldalon Anthony Ryan hallatlanul sikeres könyvsorozatának második részére, a Tower Lordra. Az olvasók kiemelik, hogy nem elégedettek az új szereplőkkel - és a ténnyel, hogy vannak köztük melegek.

A valóság a legnagyobb illúzió?

Az érzékelés egy trükkös dolog: nem lehetünk biztosak abban, hogy amit látunk, hallunk, érzünk, valóban ott van-e és olyan-e, ahogy mi felfogjuk. Ez pedig csak fokozódik, ha felnézünk a csillagos égre, és belegondolunk, hogy azok a csillagok már talán nem is világítanak…

Rejtélyes írók - kit rejt az angol álnév?

Verne Gyula, Tolsztoj Leó, Marx Károly - volt egy időszak, amikor divatban volt a külföldi írók neveit magyarosan átírni, tulajdonképpen úgy tenni, mintha az illető magyar lenne. Ez az elég furcsa és kissé frusztráló szokás elgondolkodtatott minket a Booker irodában a minap: mi lett volna, ha híres magyar írókat és költőket pedig...

Az igazi thrash metál: a legveszélyesebb hulladék városai (fotókkal)

Nem, nem a zúzós gitárriffek és technikás dobolás világába teszünk egy kiruccanást – megnézzük, milyen az igazi thrash metál, az ún.