Commneter

Külföld - Tömegverekedés és késelés a német menekülttáborokban

Németországban erőszakos incidensek történtek menedékkérőket befogadó intézményekben, vasárnapi sajtójelentések szerint egy türingiai állomáson tömegverekedés tört ki, Bonnban pedig a rendőrség különleges bevetési egységének (SEK) egy különítménye tett ártalmatlanná egy késelő menedékkérőt.

Vélemény - Mister Nemzetközi Nyomás

Jó hír: Petro Porosenko ukrán elnök végül engedett a nemzetközi nyomásnak, és a minap a kijevi parlament elé terjesztette a decentralizációra vonatkozó alkotmánymódosítási tervezetet, amely lehetővé tenné a keleti régiók, Donyeck és Luhanszk sajátos státuszának kialakítását. Az idén februárban megkötött minszki...

Baranyában és Zalában építik a menekültek új befogadóállomásait

Martonfán és Sormáson húzzák fel a menekültek két új befogadóállomását. Előbbi lakosai felháborodtak a döntésen és tiltakoznak.

Családbarát

Jó hírt közölt csütörtökön Rogán Antal, a Fidesz frakcióvezetője: a kormányoldal kezdeményezi az szja-törvény módosítását annak érdekében, hogy jövő év január elsejétől se kelljen beszerezni adóazonosító jelet a gyermekeknek az utánuk járó adókedvezmény igénybevételéhez. A híradás szerint a miniszterelnök...

Globális migrációs válság jöhet

Franciaország, Nagy-Britannia és egész Európa globális migrációs válsággal áll szemben, amelyet hosszú távon csak az Afrikából Európába érkezők számának csökkentésével lehet megoldani – írta vasárnapi közös cikkében Theresa May brit és Bernard Cazeneuve francia belügyminiszter.

Súlyosbodó probléma gyötri a magyarokat

Miközben egyre többen vagyunk jelen különféle virtuális közösségekben, a szakértők arra figyelmeztetnek, ma több a magányos ember, mint ötven évvel ezelőtt. A magány nem csak a különcök keresztje, éppúgy leselkedik a jó szociális érzékkel rendelkezőkre is. Szomorú fejlemény, hogy már a fiatalok is legalább annyira szenvednek...

Külföld - Hatalmas siker a menekültek nyelvkönyve

Helyi kezdeményezésnek indult, pár hónap alatt egész Németországra kiterjedő siker lett a menedékkérőknek szóló német nyelvkönyv. A mindennapokban való eligazodást segítő kiadványt három olyan thannhauseni pedagógus írta, aki németre oktatja a menekülteket.

Belföld - Elkezdődött a fegyverkezés a kerítés szerb oldalán

Félnek a tömegével érkező menekültektől a szerb határ túloldalán élő gazdák. Azt mondják, a most érkezők már agresszívebbek a korábban érkezőknél. Sokan már fegyvert is vásároltak, mert a menekülők közül többen napokra elfoglalják a tanyákat és szép szóval már nem lehet őket kimozdítani onnan. VIDEÓ

Az ultrák nem lesznek ott a magyar–román mérkőzésen

Közleményt adott ki a Magyar Válogatott szurkolói csoportja, azaz a Carpathian Brigade. Mint írják, úgy döntöttek nem mennek be a románok elleni mérkőzésre.

Mit keres Menekültországban egy pénzszóró milliárdos?

Új államot a migránsoknak – hirdeti egy amerikai ingatlancápa. Na de vajon hol?

Belföld - Titokzatos vállalkozás veheti meg az Origót

Egy a magyar médiában a közelmúltig ismeretlennek számító vállalkozás könnyen befutó lehet az Origóért zajló küzdelemben. A Brit Media Befektetési Kft. a közelmúltban a Klubrádió befektetőjeként jelent meg a színen, s információink szerint hónapokkal ezelőtt jelezte vételi szándékát a Magyar Telekomnak.

FTC: Amerikában úgy számolnak, Mateos alapember lesz Kakáéknál - NS

Továbbra sem zárult le David Mateos ügye, ám az egyesült államokbeli Orlando Sentinel azt írja, több forrásból (köztük a Nemzeti Sport információjából) úgy értesült, hamarosan aláír a spanyol védő az Orlando Cityhez, az aranylabdás Kaká csapatához. A lap szerint a Ferencvárostól távozó védő alapember lesz új klubjában.

Dzsudzsák már a Herthánál?

Napokon belül pedig hivatalosan is bejelenthetik a kontraktus létrejöttét.

Szélekről a középre

Hasonló folyamatok tapasztalhatók az egész skandináv térségben: a befogadó és toleráns népeknek kezd elegük lenni a bevándorlókból.

Csehország rendőröket ajánlott fel Magyarországnak

De Magyarország nem kért belőlük.

Valamiért azt hiszik, hogy jól járnak a menekültek befogadásával - - tldr

Svédországban szinte minden szempontból az ellenkezőjét csinálja az állam a menekültekkel, mint nálunk. Megpróbáltuk összeszedni, hogy mit, és miért.

Kubatov Gábor felesége nyílt levélben üzent a házuknál tüntető ultráknak

Hagyjanak bennünket nyugalomban élni, kérte az MTI-n keresztül Kubatov Ágnes.

Depardieu szerint Fehéroroszországban minden nagyszerű, míg Franciaország mára egy katasztrófa lett

A fehérorosz televíziós 1-es csatornáján vasárnap este sugárzott interjújában a francia filmszínész dicsérte a Fehéroroszországban nemrég bevezetett, a munkakerülőket büntető törvényt, miközben saját hazáját az ingyenélők országának nevezte.

Soros György szerint ha Európa nem segít a menekülteken, maga is elbukik

A Financial Timesban megjelent cikkében aggódik Soros.

Ez lett a nagy, 1 milliárd forintos, bevándorlók ellen hergelő nemzeti konzultáció eredménye

A kormányszóvivő szerint ez volt „az egyik legsikeresebb, leghatékonyabb konzultáció”.

A horvát alkotmánybíróság hatályon kívül helyezte az Ivo Sanader ügyében hozott ítéletet

A Mol-INA ügy miatt nálunk is híressé vált volt horvát miniszterelnök azért még nem jöhet ki a börtönből.

Amerikai multi fenyegette meg a magyar csilitermesztőt

Üvegbe zárt mennydörgés: a nők jobban bírják a csípős ételeket

Már sport sincs informatika nélkül

Villámgyors adatelemzési rendszerek segítik a felkészülést és teszik élvezetessé a közvetítéseket.

Ellenőrző repüléseket hajtunk végre Oroszország felett

Az előre egyeztetett cselekvési menetrendet orosz szakértők felügyelik.

A Hungaroringre jönnek tanulni más versenyek szervezői

Újabb kiváló versenyen van túl a Hungaroring, hiszen mind szakmailag, mind a számok területén sikeresnek nevezhető a 30. Magyar Nagydíj. Gerstl Péter, a Hungaroring Sport Zrt. alelnöke elmondta, idén 186 ezren voltak kinn a négy nap alatt, ami megközelítőleg tízszázalékos növekedést jelent az előző évi futamhoz képest. Azt is...

Belföld - „Ha dolgozik is az ember, nem biztos, hogy nem hal éhen”

„Egy nő pedig sosem kaphat olyan fizetést, amit egy férfi ugyanazért a beosztásért. Német nyelvterületen mosogatásért, takarításért olyan életszínvonalat engedhetek meg magamnak, amilyet itthon sosem. A jövőbeli tanulmányaimra már félre is tudtam tenni.” „Ha dolgozik is az ember, az nem biztos hogy azt jelenti, hogy nem hal...

Angliai agyelszívás

Egyre több magyar diák folytatja felsőfokú tanulmányait külföldön. A legnépszerűbb célpont Anglia, Dánia és Ausztria. A topgimnáziumokban már ott vannak a nyugat-európai elitegyetemek toborzói. Oktatási rendszerünk pedig ahelyett, hogy segítené a társadalmi mobilitást, inkább újratermeli a meglévő egyenlőtlenségeket.

Terroristák csaptak le Indiában

Nyolc ember meghalt egy rendőrőrs elleni támadásban és utcai lövöldözésben hétfőn az északnyugat-indiai Pandzsáb szövetségi állam egyik településén – jelentette a helyi média.

Nagy-Magyarország-kitűzők és székely zászlók miatt támadják Orbánt

A román külügyi tárca Facebook-bejegyzésben kifogásolta vasárnap, hogy Orbán Viktor saját közösségi oldalán olyan, a 26. Bálványosi Nyári Szabadegyetemen, Tusnádfürdőn készült fotókat is közzétett, amelyek Bukarest szerint revizionista jelképeket tartalmaznak. A román védelmi miniszter eközben azt mondta: a miniszterelnök a...

Meghosszabbítanák Tarsoly Csaba előzetes letartóztatását

Az ügyészség két hónappal hosszabbítaná meg a letartóztatást, ha a bíróság is így dönt, Tarsoly és társai szeptember végéig biztosan börtönben maradnak.