Üvegbe zárt mennydörgés: a nők jobban bírják a csípős ételeket Az utóbbi néhány évben hódító körútjukra indultak a házi készítésű csiliszószok is. Már világbajnokunk is van. A magyar gasztronómiai forradalom a csípős szószok területén még várat magára. Az erős ízek kedvelői kénytelenek beérni az általában megkérdőjelezhető minőségű és ízvilágú kencékkel. Nem feltétlenül kell mindennek így lennie, hiszen már Magyarországon is egyre többen foglalkoznak csilitermesztéssel. Ahogy korábban a „kézműves” lekvárok és mézek, az utóbbi néhány évben hódító körútjukra indultak a házi készítésű csiliszószok is. Termelőink között múlt hét óta csilivilágbajnokot is tisztelhetünk. A MÁV-székház előtt találkozunk Nagy Gáborral. A 37 éves fiatalember nappal az államvasutak hivatalát szolgálja, ám amint leteszi a tollat meg a papírt, várja nagymarosi házacskája és hatszáz növényből álló csiliültetvénye. Gábor, közismert nevén Gabko kiskertjében van minden, ami felér egy kínzókamrával. Az...

Forrás: mno.hu
Feltöltő: Commneter
Felhasználói tartalom, A Propeller.hu felhasználók által feltöltött tartalmakkal pörög. A felhasználók által feltöltött tartalmak nem feltétlenül tükrözik a szerkesztőség álláspontját, ezek valóságtartalmát nem áll módunkban ellenőrizni.

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.