Prove.hu

Ők lettek az év legszebb vegán hírességei

Egy egészen fiatal generáció felé fordult a PETA állatvédő szervezet figyelme, mikor kiválasztották, kit tüntessenek ki a 2023 Legszebb Vegán Híressége címmel.

A PETA élesen bírálja azokat az állatmenhelyeket, ahol nincs altatás

A közismert állatvédő szervezet már nem először hívja fel a figyelmet arra, hogy szerintük az ilyen állatmenhelyek sokkal inkább foglalkoznak a kozmetikázott statisztikákkal, mint magukkal az állatokkal.

Horror egy magyar tejgazdaságban: betonon húzták az összeomlott teheneket (videó)

Sántító állatok, vérző tőgyek és szakszerűtlen, az állatnak szenvedést okozó mozgatás – ezek látszódnak a Prove.hu birtokába jutott rejtett kamerás felvételeken, amelyeket egy, a telepen dolgozó állatgondozó készített.

A vegán anyák teje ugyanannyi B2-vitamint és karnitint tartalmaz, mint a vegyes táplálkozást folytatóké

A vizsgálat során 25 növényi táplálkozást folytató, valamint ugyanennyi vegyes táplálkozású nő anyatejét hasonlították össze egy 3.000-es adatbázisból. Különböző mintavételi eljárásokkal elkülönítették a keresett komponenseket, valamint a vérképre vonatkozó következtetéseket is levontak az egyetem kutatói.

A kozmetikai állatkísérletek kiiktatására buzdították az Európai Parlamentet

Uniós ígéretet kaptak egy civil kezdeményezés szervezői, hogy megvizsgálják a kozmetikai állatkísérletek teljes tiltásának lehetőségét. A részletes válasz július végén várható az EU-tól.

Díjat kapott az első vegán iskola Ugandában

A PETA állatjogi szervezet oktatással foglalkozó TeachKind divíziójának az ugandai Atlas Vegán Közösségi Iskola a legutóbbi díjazottja.

Mozgásszervi betegség tüneteinek enyhítésére is alkalmas lehet a növényi étrend

A fibromialgia kezelésére jelenleg nincs hivatalos étrendi ajánlás, egy új tanulmány szerint azonban a növényi étrend segíthet.

Jennifer Coolidge lett az idei év Vegán Királynője

A hangzatos címet a PETA ítélte oda Jennifer Coolidge részére, akit mostanában A fehér lótusz című sorozatban láthattunk.

Újabb megrázó vágóhídi videó, ezúttal Kanadából

A rejtett kamerás felvételeken jól látható kegyetlenkedés miatt az Animal Justice pert indított a vágóhíd ellen.

Vegán futó nyerte a legkegyetlenebb brit ultramaratont

A növényi étrendet követő Damian Hall vegán futó győzelmével zárult a 2023-as The Spine Race ultramaraton Észak-Angliában.

Pakisztánban iskolai tananyag lesz az állatokkal való helyes bánásmód

Pakisztánban a hírek szerint iskolai tananyag lesz az állatokkal való helyes bánásmód. Salman Sufi, a miniszterelnökség stratégiai reformjaiért felelős vezetője jelentette be a hírt Twitteren.

Vegán testépítők is indulnak az idei Mr. America bajnokságon

A vegán testépítők már többször is bizonyítottak. A PlantBuilt csapata a 2017-es Naturally Fit Games sportrendezvényen véghez vitt nagyszerű szereplését követően ismét meg szeretné mutatni, hogy a növényi étrendet követő sportolók is eredményesek.

Száz éves, egészséges vegán sportoló? Létezik!

Többször bebizonyosodott már, hogy egy vegán sportoló egyáltalán nem szenved semmilyen hátrányt a többiekkel szemben.

Ennyibe kerül eljutni magyarként a világ legnagyobb vegán fesztiváljára

A világ legnagyobb vegán kempingezése új helyszínre költözik.

Dánia legnagyobb húsipari cégének vezetője szerint "a marhahús nem lehet éghajlatbarát, és a fogyasztásnak csökkennie kell"

Jais Valeur, Dánia legnagyobb hústermelőjének, a Danish Crownnak a vezérigazgatója az iparág negatív környezeti hatásairól beszélt.

Tegyünk pontot az ügy végére: fontos része a vadászat a vadgazdálkodásnak?

A kormány kiállításának nyomán újra hevesen vitatott téma itthon a vadászat : kegyetlen úri mulatság, vagy szükséges rossz?

MILKED – egy új vegán dokumentumfilm, ami leleplezi a tejipar sötét oldalát

Napokkal ezelőtt a semmiből debütált egy új, nagyszabású dokumentumfilm, ami azt hivatott bemutatni, hogy a tejipar milyen erőszakos és fenntarthatatlan gyakorlattal üzemel világszerte, és főleg Új-Zélandon.

Nem szolgálnak fel állati eredetű ételt a 2021-es Met-gálán, a teljes menü vegán lesz

Tavaly év elején rengeteg neves díjátadó – például a Golden Globe, a Critics Choice Awards vagy az Oscar-gála – döntött úgy, hogy fenntarthatósági okokból növényi alapú menüt kínál.

Kiszámolták: a szejtán karbonlábnyoma 130-szor kisebb, mint a marhahúsé

A LoveSeitan új elemzése összehasonlítja a szejtán szénlábnyomát az állati eredetű termékekkel, amelyekről kiderült, hogy a vegán húspótlóhoz képest nagy a különbség.

Vegán aktivisták bénították meg a brit McDonald's ellátási központját és 1300 éttermét

Az aktivisták szombaton reggel 4:30-kor teherautókkal és bambuszból ácsolt barikádokkal blokkolták a Hemep Hampstead, a Basingstoke, a Coventry és a Heywood városában található központokat, amellyel egy nap leforgása alatt jelentős zavarokat okozhattak a vállalat ellátási láncában, különösen a hétvégén újratöltött éttermekében.

Miből nyeri erejét egy rekordtartó vegán ultrafutó?

A jó példáknak és a lassan, de biztosan változó tudományos háttérnek köszönhetően, a fehérjemítosztól sokáig elszakadni képtelen élsportolók között is egyre több híve van a növényi alapú táplálkozásnak. S hogy általában a világ legjobbjai között vannak, az korántsem a véletlen műve.

Testépítés és sportolás vegán étrenden – komplett útmutató

Egyre több élsportoló tér át növényi étrendre. A gyenge, aszkétikus vegán sztereotípia mára már meghaladottá vált. Erős, izmos és szálkás vegán testépítők az élő példái annak, hogy növényekből is lehet erősödni, illetve kiemelkedő sportteljesítményeket elérni. Persze a sport nemcsak annak a számára fontos, aki...

A húsipar légszennyezése évi több tízezer halálesetet okoz

Egy új kutatás szerint az élelmiszertermelés az Egyesült Államokban évi 16 000 halálesetet okoz a légszennyezésen keresztül, aminek 80 százalékáért a hús,- tojás- és tejipar tehető felelőssé.

Olcsóbb és egészségesebb lesz a Beyond Meat 3.0

A növényi étrenden élők joggal teszik fel a kérdést, a hús és a tejipar állami támogatásaiból, vajon miért nem részesülhetnek a növényi alternatívákat gyártók?

ENSZ: a metánkibocsátás csökkentésével tehetünk a legtöbbet a klímaváltozás ellen

Amikor káros üvegházhatású gázokról van szó, legtöbben a széndioxidra gondolnak. Az ENSZ egy új jelentése szerint azonban a leggyorsabb módja a klímaváltozás lassításának az lenne, ha több fókuszt helyeznénk a metánkibocsátás csökkentésére.

Egy nívós, Michelin-csillagos étterem mostantól kizárólag vegán ételeket kínál

Sokak számára meglepő bejelentést tett hétfőn Daniel Humm, az Eleven Madison Park konyhafőnöke.

120 adag vegán étellel lepték meg a Kiskunhalasi Semmelweis Kórházat

Miközben május első vasárnapján az anyák köszöntésére készülődött az ország, vegán aktivisták maroknyi, ám annál lelkesebb csoportja, a koronavírus-járvány első vonalában küzdőket lepte meg egy kis figyelmességgel.

Vasbevitel vegán étrenden – minden, amit tudnod kell róla

A vas nagyon fontos tápanyag, ezért nem árt különös figyelmet fordítani arra, hogy nap, mint nap elegendő mennyiséghez jutassuk hozzá a szervezetünket.

A hús- és tejipar lobbistái akadályozzák a klímacélok megvalósítását

Az egy ideje köztudott, hogy az olajlobbi egészen a ‘70-es évek óta aktívan kampányol a klímaváltozással kapcsolatos törvénykezés ellen.

Hogyan erősíthetjük az immunrendszerünket a COVID-19 ellen?

A COVID-19 járvány során a nemzetközi adatok szerint több, mint 140.000.000 ember fertőződött meg 2019 vége óta.