egeszsegugy

Meglepő, mennyi minden állhat az elhízás hátterében

Testtömegindexünk alapján az elhízásnak két fajtáját különböztetjük meg: a 30 és 40 közötti BMI tartományt nevezzük elhízásnak, a 40 feletti testtömegindex-értékeket pedig súlyos vagy extrém mértékű elhízásnak hívjuk, amely már komoly egészségügyi kockázattal is járhat.

A RAS fehérje mutációihoz köthető rákok gyógyítása

Az emberben előforduló rákos megbetegedések jelentős része az örökítőanyag megváltozásával, azaz a DNS mutációival van kapcsolatban.

A vándorló hátfájás okai

Hátfájást tapasztalsz huzamosabb ideje, esetleg alkalmi jelleggel tör rád?

Világszinten versenyképes rákellenes hatóanyag

A tumoros megbetegedések világszerte a vezető halálozási okok között szerepelnek.

Személyiségzavarok

A személyiségzavarok olyan mentális betegségtípusok, melynek jellemzője a viselkedés, gondolkodás és a hétköznapi tevékenységek egészségtelen merevsége, rögzülése.

Pikkelysömör előítéletek és tévhitek nélkül

A pikkelysömör egy autoimmun betegség, mely a lakosság 2-3 %-át, azaz mintegy 125 millió embert érint világszerte.

Miért az implantátum a legjobb választás a fogak pótlására?

A fogorvos válaszol: Az emberi fogak egészsége és esztétikája rendkívül fontos szerepet játszik az életminőségünkben és az önbizalmunkban.

Spermidin vajon nagy mennyiségben jut a szervetünkbe, ha búzacsírát eszünk?

A búzacsíra valóban egy jó forrása a spermidinnek, egy olyan poliaminnak, amelynek számos jótékony hatása van az emberi szervezetre.

Mentes desszertek étrendváltóknak, egészségtudatos szemléletűeknek

A mentes élelmiszerek folyamatosan bővülő piaca jelentős könnyebbséget jelent az életmódváltóknak és a speciális diétát tartóknak.

SEO optimalizálás: A honlapod sikerének kulcsa

Az internet világában a verseny egyre szorosabbá válik, ezért fontos a megfelelő SEO optimalizálás, hogy a honlapod kitűnjön a tömegből.

A pikkelysömör természete - Bőrbetegség vagy sem?

A pikkelysömör (psoriasis) egy krónikus, gyulladásos bőrbetegség, amely megváltoztatja a bőrsejtek életciklusát és jelentős hatással van az érintettek életminőségére.

Mikroszkópos gyökérkezelés: közel 100%-os végeredmény, fájdalommentes beavatkozás

A fogorvosi beavatkozások sokszor rendkívül ijesztőek, a gyökérkezelésnek pedig különösen rossz híre van a betegek körében.

Órákon belül választ ad a bőrbetegek problémájára egy magyar mesterséges intelligencia alapú fejlesztés

Átfogó tesztidőszak után élesben is elindult a bőrgyógyászat Shazamjaként is emlegetett mesterséges intelligencia alapú technológia, amellyel a saját otthonunkból diagnosztizálhatóvá válnak a bőrbetegségek.

Az 5 legjobb egészségügyi marketingtrend 2023-ban

Az egészségügyi marketing iparág gyorsan fejlődik és változik az új technológia és a fogyasztói viselkedés miatt.

A genetika és a fogproblémák kapcsolata

A fogszuvasodás, illetve a sárga vagy elálló fogak mind olyan fogászati problémák, amelyekért sokan a szüleiket hibáztatják – „Ez nálunk családi vonás”.

A fogszuvasodás 6 árulkodó jele

Sokan azért hanyagolják fogaik karbantartását, mert nincsenek tisztában a fogszuvasodás tüneteivel és következményeivel.

Teljes fogatlanság rehabilitációja a modern implantológia segítségével

Az elvesztett fogak pótlására a legideálisabb, legkorszerűbb megoldást az implantátumok jelentik, épp ahogyan a teljesen fogatlan állapot helyreállítása esetében is.

Természetes segítség az ADHD betegségben szenvedőknek 

Az ADHD betűszó a legtöbb ember számára értelmezhetetlen, azonban aki maga, vagy valamelyik családtagja ebben a betegségben szenved, jól tudja, milyen nehézségekkel járnak a mindennapok.

Kínzó gerincfájdalmak, mit tehetünk?

Manapság egyre többen panaszkodnak gerincfájdalmakra. Sajnos a modern, gyakran ülő életmód egyik negatív velejárója a folyamatos hátfájdalom. Órákat töltünk a dugóban gépjárművünk fogságában vagy munkával a számítógép elé görnyedten, sőt immár a gyerekek is egész napjukat ülve töltik.

A csípőízületi kopás fiatalkorban is kialakulhat!

Az ízületi kopások egyéb elnevezéseit érdemes ismerni, mert az orvosi leleteken ezek az elnevezések szerepelnek.

A fogpótlás típusai: mikor melyikre van szükség?

Fogpótlásnak nevezzük azokat a különböző fogászati beavatkozásokat, amikor a beteg vagy sérült fog már nem megmenthető, illetve teljesen hiányzik. Mikor fordulhat ilyesmi elő?

Melatonin – minden, amit tudnod kell róla

Az emberi élet egy bizonyos biológiai ritmusnak van kitéve, amelyen keresztül a különböző szervek és rendszerek munkájának pontos szabályozása történik.

Hogyan zajlik a reflux műtéti kezelése?

Nem ritka betegség a reflux, ugyanis az egyik leggyakrabban előforduló gasztroenterológiai problémának számít a fejlettebb országokban.

Milyen vizet fogyasszunk a fiatalság megőrzéséhez

A fiatalság megőrzése bőrünk szempontjából összefügg az elfogyasztott vízmennyiséggel. A száraz bőr a test öregedésének egyik jele.

2 módszer a zsírégetés gyors megkezdésére

Használd ezt a 2 zsírégetés tippet, hogy újra beférj abba a ruhádba, amit egy közelgő eseményre szeretnél újra felvenni.

Kínai zöld tea a fogyásért

A legtöbb ember számára a kínai zöld tea legendák tárgyaként jelenik meg, pedig jóval többet kellene vele foglalkozni mítoszoknál.

Mik lehetnek a manuálterápia lehetséges gyógyhatásai?

A manuálterapia egy ősi módszereken alapuló mozgásfunkciókat regeneráló kezelés.

A megfelelő matrac a pihenés feltétele

Ha matrac vásárlás előtt állunk, érdemes alaposan tájékozódnunk a különböző típusokkal és tulajdonságokkal kapcsolatban, hiszen elsősorban ezek a termékek határozzák meg, jól alszunk-e éjjelente.

A kiváló egészségügyi munka elengedhetetlen kelléke a címkenyomtató?

Ebben a cikkben bemutatjuk, milyen fontos szempontok alapján kell lehet kiválasztani megfelelő címkenyomtatót egy egészségügyi intézmény, vagy akár egy orvosi segédeszközökkel foglalkozó üzlet számára.

Újra kapható Magyarországon a Virostop

A Fővárosi Törvényszék a február elsején hozott ítéletében megsemmisítette az Országos Gyógyszerészeti és Élelmezés-egészségügyi Intézet (OGYÉI) határozatát, Egy korábbi nemzetközi klinikai vizsgálat megállapította, hogy a gyógyszertárakban és internetes üzletekben kapható, Covid-19 elleni indikált termék képes...