gmbh

Német Cégalapítás menete

Érdemes inkább német cégalapításra szakosodott irodára bízni német cégünk bejegyeztetését, mert ha magunk vágunk bele, akkor könnyed kudarcba fulladhat a próbálkozásunk.Egy magyar személy ugyanis nemigen fog elboldogulni a bürokratikus útvesztőben, hiszen annyi német nyelvű formanyomtatványra lesz szükségünk, hogy fogalmunk sem...

A német bankszámlanyitás nehézségei

Egyre nehezebb Németországban is a bankszámlanyitás. Tulajdonképpen már Magyarországon is tapasztaljuk, hogy nem mindenkinek nyitnak a bankok bankszámlát, legyen szó magán vagy vállalkozói számláról.

Csökkenő érdeklődés Magyarországról a német cégalapítás iránt

Egyre kevesebb magyar vállalkozó alapít céget Németországban. Pedig szükség volna a vállalkozókra, és a munkaerőre Németországban, azonban mintha megtorpant volna az utóbbi években a Kelet-Európából érkező munkavállalók száma.

Vakációznak nyáron a vállalkozók

Nem meglepő dolog derült ki ismét a statisztikai adatokból, miszerint idén nyáron is lejtmenetben vannak az új román KFT-k alakulási számai.

Adócsalóként kezeli a román adóhivatal az új vállalkozásokat

Nem kevesebbet állít a romániai könyvelők munkáltatói szövetsége, minthogy a romániai adórendszer gépezete automatikusan potenciális adócsalókként tekint minden újonnan alakult vállalkozásra.

Amikor áfás számlát ad a javasasszony

Az egyik cégalapítási szolgáltató beszámolt az elmúlt évek legfurcsább ügyfeleiről, melyek között olyanok is szerepelnek, akik jóslással, vagy repülőgép vezetéssel is foglalkoznak.

290 ezer a minimálbér Romániában

Jócskán kielőzte a romániai minimum bér a magyarországit, hiszen július elejétől keleti szomszédunkban legkevesebb 290 ezer Ft-t lehet keresni bruttóban.

Fogvatartott alapított új magyar KFT-t

Kicsit furcsán hat az a hír, miszerint Schadl György új céget alapított. A nyilvános cégadatbázisban ugyanis egy újonnan alakult KFT tulajdonosaként jelent meg a korrupciós botrányaival magának hírnevet szerző korábbi végrehajtó-vezér neve. Ugyan a társaság ügyvezetéséért nem ő felel, hanem a bűnügyi eljárás alá vont...

Közelíti a 80 ezret a gazdagok száma Romániában

Romániában 77 ezer olyan egyén van, akik bankszámláján legkevesebb 100 ezer euró hever. A gazdagok listájára Romániában közel 40 millió Ft-al lehet bekerülni, a szomszédunkban pedig egy közepes várost kitesz azok száma, akik ennyi likvid forrással rendelkeznek.

Egyre többa becsődölt román KFT

A legfrissebb statisztikai adatok szerint a 2500-at is meghaladta a 2024 első négy havában csődbement román cégek száma. Ez az adat 15%-kal magasabb, mint a tavalyi év azonos időszakában mért számok.

A román cégalapítás menete

A romániai cégalapítás nagyon sokban hasonlít a magyarországi ügyintézéshez.

Minimálbér Romániában 2024

Sokszor lehetett eddig is olvasni, hogy Románia lehagyta Magyarországot, jobb gazdasági mérőszámokkal rendelkezik, mint mi.

Online cégalapítás Romániában

Habár számos szolgáltató létezik a piacon, amelyik romániai cégalapítást kínál magyarországi ügyfeleknek, azok mindegyike megköveteli, hogy az ügyfél leutazzon Romániába, hogy egy ottani közjegyző előtt írja alá a cégbejegyzési dokumentumokat.

Amikor a román cégalapítós lenyúlja az ötletedet

Sajnos több olyan hírt is kaptunk, miszerint van olyan cégalapítási szolgáltató, amelyik figyeli ügyfeleinek a tevékenységét, és ha jó üzleti ötletre bukkan, akkor beindítja a plagizáló gépezetet, és egy az egyben eltulajdonítja az ügyfelek üzleti megoldásait.

Román cégalapítás szolgáltatók

Korábbi cikkeinkből megismerhették az olvasók a vonzó román adórendszert, melynek egyik EU-s szinten is verhetetlen eleme a mikrovállalkozásokra vonatkozó 1-3% társasági adó.

Mennyibe kerül a román cégalapítás

Habár Magyarországon nem olyan drága a cégalapítás, és díja sincs egy új KFT bejegyeztetésének, csak az ügyvédi díjjal kell számolnia az ügyfeleknek.

Munkaerőkölcsönző cég Románia

Sehol sem egyszerű létrehozni egy munkaerőkölcsönző céget, így Romániában is speciális ismereteket követel meg ez.

A romániai számlanyitás akadályai

Pár évvel ezelőtt még sokkal egyszerűbb volt a kezdő vállalkozók élete, ugyanis cégük megalakulása után besétáltak bármelyik általuk választott bankba, és szinte azonnal megnyitottak egy vállalkozói számlát újonnan létrehozott KFT-jük számára.

Cégalapítás Németországban

Egyre több magyar vállalkozó lép be a német piacra. A német cégalapításokra szakosodott tanácsadó iroda, a KFTkreátor számai emelkedő tendenciát mutatnak a Magyarországról érkezők tekintetében.

Cégalapítás Romániában, ahol 1% a társasági adó

Sokan nem is gondolták volna, hogy egy velünk határos országban csupán 1% a társasági adó.

8% osztalékadó Romániában

Meglepőnek tűnhet, de Romniában még emelés után is 10% alatt van az osztalékadó.

Romániában euróban fizetnek az emberek

Talán furcsa lehet ezt hallani, hiszen Romániának is megvan a hivatalos pénzneme, a RON, azaz az új román lej, ennek ellenére azonban a köztudatban euróban számolnak az emberek.

Nagyvárad népszerű turisztikai célpont

A 2010-es években még nem számított neves úticélnak Nagyvárad, tíz év elteltével, és az időközben városban végrehajtott fejlesztéseknek köszönhetően azonban Románia legnyugatibb városa is felkerült a kedvelt turistahelyek térképére.

Románia gazdasága fejlődik

A napokban olvashattuk számos weboldalon a hírt, hogy Románia megelőzte Magyarországot gazdasági tekintetben. Keleti szomszédunkban nagyobb vásárlóereje van a fizetéseknek, mint Magyarországon. Nézzük csak, miben is teljesít jobban Románia, mint hazánk.

Románia beelőzte Magyarországot

Egy meglehetősen abszurd jelenségnek lehetünk a szemtanúi a gazdasági életben, mégpedig annak, hogy Románia megelőzte Magyarországot.

Hogyan történik egy cégalapítás Romániában?

A kedvező adózási szabályok miatt egyre több magyarországi vállalkozó dönt úgy, hogy megveti a lábát Erdélyben is. Az Mfor cikke hasznos tanácsokkal lát el minket, ha a célunk a romániai cégalapítás.

Sereghajtók adócsalásban a románok

Meglepő statisztikai adatokra hívta fel a figyelmet a román miniszterelnök, aki egy hétvégi sajtótájékoztatón beismerte, hogy Románia listavezető a költségvetési csalások uniós listáján.

Nem nyit számlát magyaroknak a román OTP

Elképesztő hírünk van Romániából. A romániai OTP nem nyit számlát azon vállalkozásoknak, amelyek ügyvezetője magyarországi. Itt ugye egyből arra gondolunk, hogy az OTP egy magyarországi bank, miért pont a magyar állampolgárokkal szúrnak ki a szomszédban?

Adózás Romániában - 2024

Kicsit hihetetlennek tűnhet az információ, miszerint keleti szomszédunkban csupán 1% a Társasági Adó.

Romániai adózás

Sokan nem is tudják, hogy keleti szomszédunkban nagyon kellemes adózási rendszer várja a vállalkozókat.