A napokban olvashattuk számos weboldalon a hírt, hogy Románia megelőzte Magyarországot gazdasági tekintetben. Keleti szomszédunkban nagyobb vásárlóereje van a fizetéseknek, mint Magyarországon. Nézzük csak, miben is teljesít jobban Románia, mint hazánk. A szakemberek szerint a balkáni ország gazdasága ütésállóbb, az ipar nem csupán egy szegmensre összpontosít, hanem szerteágazó termék, és szolgáltatáspalettával jelennek meg a román cégek a hazai és a nemzetközi piacon. Arra is felhívják a szakértők a figyelmet, hogy Románia sokkal jobban felhasználta az elmúlt tíz esztendőben az uniós forrásokat, mint Magyarország Ugyanakkor színes kulturális spektrum jellemzi az országot, a magyarság jelenléte is egy ilyen szép színfolt Romániában. Fejlődő városok, erős ingatlan szektor, versenyképes autóipar, és az IT szolgáltatások széles spektruma jelen van Romániában, ami egy befektetésre javasolt országgá teszi Romániát.

Feltöltő: gmbh
Felhasználói tartalom, A Propeller.hu felhasználók által feltöltött tartalmakkal pörög. A felhasználók által feltöltött tartalmak nem feltétlenül tükrözik a szerkesztőség álláspontját, ezek valóságtartalmát nem áll módunkban ellenőrizni.

2 hozzászólásarrow_drop_down_circle

Yoda69
Valoszinu azert, mert ott nem lopjak szet az orszagot a kormanyzo politikusok.
Aki Én
,,Románia 2023-ra megelőzött egy főre eső GDP-ben, de még az EU-s gazdasági listák örökös utolsója, Bulgária is beérte Magyarországot az egyik legfontosabb, életszínvonalat jellemző statisztikai kategóriában, a háztartások fogyasztásában. A néhány éve messze mögöttünk kullogó Horvátország is utolért, Lengyelország ellépett, Csehország már szinte reménytelen távolban. Itt tart 2024-re az oly sokat és oly büszkén (oly nagy arccal) emlegetett, Ausztriát kanyarban előzni próbáló, Nyugatot meghaladó, mindenkit móresre tanító matolcsysta-orbánista gazdasági csoda."

444.hu/tldr/2024/05/10/nem-volt-itt-gazdasagi-csoda-csak-hazudtak-mint-a-vizfolyas

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.