www.amdala.hu

Helmut Schulz: társadalmi probléma, hogy a fiatalok nem látnak a szakmákban elég vonzerőt

November 3-án tartotta az UNIEP az éves közgyűlését, amelyet minden évben megrendeznek, és minden évben egy másik városban, a legtöbb esetben egy fővárosban.

Németh László: minden szakmáért ki kell állni!

Budapesten rendezte a Festőipari Vállalkozások Nemzetközi Szövetsége (UNIEP) éves közgyűlését, melynek házigazdája a Szobafestő-Mázoló-Tapétázó Országos Ipartestület volt. Az eseményen Németh László, az Ipartestületek Országos Szövetsége (IPOSZ) elnöke beszélt a külföldi kapcsolatok fontosságáról és az európai szakmai...

Németh László: A Magyar Kézművesség Hagyományait és Értékeit Megerősítve

Az Ipartestületek Országos Szövetsége (IPOSZ) által életre hívott ünnepség alkalmából, a Magyar Kézművesség Napján, Németh László, az IPOSZ elnöke számos fontos témát érintett. Az esemény emellett az elismerések és díjak átadásának méltóságteljes pillanataival is gazdagodott.

A Magyar Kézművességért Alapítvány Pályázati Felhívása

Idén újra a városligeti Vajdahunyadvár otthont Alapítványunk 30. alkalommal megrendezendő nyári kiállításának.

Lapátkerekessel a Dunán – Kisfaludy Gőzhajó

A dunai gőzhajózás megindulása (1817) után három évtizeddel, a balatoni gőzhajózást támogató gróf Széchenyi István és Kossuth Lajos hatására az Óbudai Hajógyárban megkezdődött az első balatoni gőzhajó megépítése.

Sikeresen zárult a Mozdulj! Közhasznú Egyesület látássérülteknek szervezett Balaton Megkerülő 12. Tandemtúrája

A 248 kilométeres távot 76 lelkes résztvevő hajtotta végre, akik a nosztalgia és közösségi élmények jegyében tettek felejthetetlen bringázást.

Magyar Tavak Fesztiválja a Tisza-tónál

Július 29-én, szombaton ismét a Morotva Kerékpáros Pihenőpark lesz a fesztivál központi helyszíne, ahol minden rendezvény ingyenes lesz.

Auchan mentalitás

Hiába tettek zöldségmérleget az Auchanban az önkiszolgáló kasszákhoz is, a mérlegelés még így is meglehetősen sok bosszúságot okoz a vásárlóknak.

Sikeresen lezajlott a Magyar Pékszövetség Szent István napi kenyérversenyének 2. körös zsűrizése

Friss, roppanós héjú cipó, nemzeti szalaggal átkötött kenyér, magvas buci, piros-fehér-zöld színű vekni, hagymás-mézes és málnás-pisztáciás ízesítésű péktermék.

Dóka Attila- Csak a kezemet – Itt a vadonatúj nagylemez!

Még ebben a hónapban megjelenik Dóka Attila új nagylemeze „Csak a kezemet” címmel. A rockalbum sok új és néhány ikonikus dalt is tartalmaz, melyeket már jól ismer a közönség, de albumra eddig még nem kerültek.

Új Elnökség a Magyar Cukrász Ipartestület élén

2023. február 20-án a Hunguest Hotel Bál Resort-ban tartotta szakmai kiállítással egybekötött tisztújító Közgyűlését a Magyar Cukrász Ipartestület, a magyar vendéglátó cukrász vállalkozások szakmai érdekképviselete.

Vállalkozások a digitális térben! Ingyenes kurzusok az IPOSZ szervezésében!

Folyamatosan lehet jelentkezni a VÁLLALKOZÁSOK A DIGITÁLIS TÉRBEN, online workshopra!

Véget ért a FeHoVa – a tavalyinál sokkal több volt a látogató!

A tavalyinál lényegesen több látogató, számos nemzetközi kiállító és jó hangulat jellemezte a vasárnap véget ért 29. FeHoVa kiállítást. A régió vadászainak, horgászainak és természetkedvelőinek legnagyobb találkozóján több mint 200 kiállító mutatta be újdonságait, az érdeklődők pedig számos előadáson vehettek részt...

Magyar cukrász siker a Gelato Europe Cup 2023 versenyen

Gelato Europe Cup, azaz Fagylalt Európa Bajnokság a Gelato World Cup világverseny európai döntője, mely Olaszországban és egyben a világon a legrangosabb csapatbajnokság, ami a kézműves fagylaltra épül.

Az IPOSZ egy újabb nemzetközi projektben vesz részt, mely az építőipar digitalizációjával, annak a kisvállalkozásokra gyakorolt hatásaival foglalkozik

Az IPOSZ egy újabb nemzetközi projektben vesz részt, mely az építőipar digitalizációjával, annak a kisvállalkozásokra gyakorolt hatásaival foglalkozik.

Ganczer Gábor, a Hungexpo Zrt. vezérigazgatója lett a torinói Lingotto Fiere kiállítási központ új igazgatója

Ganczer Gábort nevezték ki a GL events Italia ügyvezetőjévé, aki a most távozó Lamberto Mancinit váltja a torinói Lingotto Fiere kiállítási központ élén; Ganczer Gábor új megbízatása mellett továbbra is betölti a Hungexpo vezérigazgatói posztját – közölte a Hungexpo Zrt. szerdán az MTI-vel.

Új karácsonyi dallal jelentkezett Dóka Attila

Itthon

Bejglibuli

Harmadik évben örülhetünk piros betűs napjainkat mindig hatalmas lakomákkal ünneplő haspókok az Év bejglije versenynek, amely díjkiosztóján a Zila Kávéházban kiderült, hogy szakmailag nem is annyira egyszerű megmérettetés ez, mint ahogyan első hallásra gondolnánk.

Budapesten tartott ingyenes képzést az IPOSZ

Az Ipartestületek Országos Szövetsége és a Hanza Parlament egy közös projektet képvisel, melynek keretében október végén egy újabb tréninget tartottak az IPOSZ székházában az érdeklődő vállalkozók részére a különböző marketing lehetőségekről.

Állatok Világnapja

Aranyosi Ervin ” Ha szemébe nézel” című versét Dóka Attila dalszerző, gitáros-énekes zenésítette meg. Videóra Erika Kenyeres, a Mancs a szívre ifjúsági centrum kurátora álmodta.

Németh László- A magyar kézművesek, iparosok a magyar gazdaság gerincét adják

A magyar kézművesek, iparosok a magyar gazdaság gerincét adják, szolgáltatásaik a társadalom nélkülözhetetlen része – hangsúlyozta Németh László, az Ipartestületek Országos Szövetsége (IPOSZ) elnöke szerdán a Magyar Kézművesség Napja ünnepségen, Budapesten.

Lépjünk közelebb egymáshoz!

Nehéz úgy megmutatni egy fogyatékkal élő embernek, hogy mire képes, ha a társadalom többi tagja nem kíváncsi a teljesítményére.

Lesz mit kóstolni idén is

Saját szavát idézve, hoppmesterként üdvözölte a jelenlévőket Kovács Zoltán nemzetközi kommunikációért és kapcsolatokért felelős államtitkár az augusztus 20-i nemzeti ünnepünkkel kapcsolatos események beharangozó sajtótájékoztatóján a Parlament Vadásztermében. Szokásos téma és szokásos helyszín, a leglényegesebb viszont...

Ajkán zárult az Ajka-Devecser és Térsége Ipartestület és az IPOSZ közös projektje

Az IPOSZ a mikro- és kisvállalkozások egyik legnagyobb munkaadói érdekképviselete. Folyamatosan kutatják, hogy hogyan tudják a vállalkozóiknak a versenyképességhez olyan pályázatokat és egyéb tanfolyamokat létrehozni, mellyel versenyképességüket fejlesztenék. Az a pályázat, ami most készült, ez is egy ilyen pályázat volt,...

Megtartotta XXXIX. éves közgyűlését az IPOSZ

Németh László, az IPOSZ elnöke köszöntő beszédében kifejezte örömét, hogy az elhúzódó járvány időszak után, újra személyesen találkozhattak az ország minden részéből érkező iparosokkal. Beszédében kitért az inflációra, a gazdasági következményekre, amellyel a kézműiparnak és az iparosságnak is szembe kell néznie.

Németh László- A lehetőséget meg kell teremteni!

Németh László, az IPOSZ elnöke, az Ajka-Devecser És Térsége Ipartestület elnöke elmondta, a digitalizáció ma már mindenhol jelen van, a mezőgazdasági termelés automatizálásától az űrkutatásig.

A magyar költészet napja

1964 óta április 11-én, József Attila születésnapján ünnepeljük a magyar költészet napját Magyarországon. Országszerte könyvbemutatókkal, költőtalálkozókkal, irodalmi estekkel készülnek az irodalom elkötelezett hívei. Idén szerkesztőségünk Petőfi Sándor” Füstbe ment terv” című megzenésített versével tiszteleg a...

Szabó István- A szikvíznek ne csak múltja legyen, hanem jövője is!

2013-ban a szikvíz bekerült a Magyar Értéktárba – mondta el munkatársunknak Szabó István a Sz.I. Kft. ügyvezető igazgatója. Szinte korosztálytól függetlenül fogyasztják a szódavizet a lakosság körében, az ipari környezetben és a vendéglátásban is. Nem tartalmaz semmilyen adalékanyagot, ami az egészségre ártalmas lehet. A...

Új kutatás: Jelentősen megnőtt a járványidőszakban a kutyatartók száma Magyarországon

A kutyatartók egyre nagyobb társadalomformáló erővel bírnak

Megnyílt az Automotive Hungary nemzetközi járműipari beszállítói szakkiállítás

November 16-án nyílt meg és november 18-ig tart az AUTOMOTIVE HUNGARY Nemzetközi járműipari beszállítói szakkiállítás a HUNGEXPO Budapest Kongresszusi és Kiállítási Központban. A hagyományos kiállításhoz ezúttal a virtuális térben is csatlakozhattak a kiállítók, így a látogatók a virtuális pavilonokban is találkozhatnak az...