Hiába biztosít az állam a jövedéki adóval literenként közel 20 Ft árelőnyt a gázolajnak, a dízel üzemanyag ára stabilan meghaladja a benzinét. A négy legfontosabb költségtényező alapján a benzinesnek, a dízelmotornak vagy a benzin- és villanymotoros hibrideknek áll-e a zászló?

Forrás: vezess.hu
Feltöltő: Sakura
Felhasználói tartalom, A Propeller.hu felhasználók által feltöltött tartalmakkal pörög. A felhasználók által feltöltött tartalmak nem feltétlenül tükrözik a szerkesztőség álláspontját, ezek valóságtartalmát nem áll módunkban ellenőrizni.

1 hozzászólásarrow_drop_down_circle

Strumbock2
A képlet egyszerű: ha sokat autózol és főleg országúton, akkor továbbra is megéri dízelt venni. Ha városi rövid séták a fő profil, akkor kis hengerűrtartalmú benzines kell, az hamar eléri az üzemi hőfokot stb. A dízel hiába jó hatásfokú, ha rövid utakon nem éri el a neki ideális üzemi körülményeket. 1,6-os mai dízel is fogyaszthat így 9 litert. Más kérdés a teljesítmény. A 170 lóerő körüli topdízel motorok 10 megisznak - ami ugye abszolút értékben sok, de a teljesítményhez mérten nem az. A teljesítményt itatni kell. Ezt gondolom.

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.