Könnyen elképzelhető, hogy a Szerbiának most átadott, az Újvidék-Szabadka vonalra szánt, 200 kilométer per órás sebességre is képes kínai villamos motorvonatokat homologizálhatják a Budapest-Belgrád vasútvonal magyarországi szakaszára. A Kína és Szerbia között megköttetett üzlet azért is jelentős, mert ez az első alkalom, hogy Kínában gyártott EMU-t (electric multiple unit) Európába exportálnak.

Forrás: economx.hu
Feltöltő: RonaGyuri
Felhasználói tartalom, A Propeller.hu felhasználók által feltöltött tartalmakkal pörög. A felhasználók által feltöltött tartalmak nem feltétlenül tükrözik a szerkesztőség álláspontját, ezek valóságtartalmát nem áll módunkban ellenőrizni.

2 hozzászólásarrow_drop_down_circle

RonaGyuri
Hogy csúcsgépek lennének az is véleményes,

az azonban biztos, hogy itt száguldozni azt végképp nem fognak

A derék economX.hu reklám-írásban is túlzásnak tűnő lelkendezésben „Ezek a csúcsgépek száguldhatnak a Budapest-Belgrád magyarországi szakaszán” számol be róla, hogy: Megkérkezett Szerbiába a kínai CRRC Changchun vasútijármű-gyártó cég első villamos motorvonata, az EMU az Újvidék-Szabadka vonalon közlekedik majd. Nos a címbeli a „csúcsgép” is erős túlzás; még a CRRC portfoliójában is legfeljebb a harmadik vonalat képviseli
Egyébként akár szíve joga is lehetne, de valamiért ezt még fel is tupírozta azzal, hogy szerinte: „ezek, az akár óránként 200 kilométer per órás sebességre is képes villamos motorvonatok a Budapest-Belgrád vasútvonal magyar szakaszán is feltűnhetnek”.
Bár a „az akár óránként 200 kilométer per órás sebességre is képes” kifejezés a gyakorlatban 150-180km/h kell érteni, de meg kell jegyezni, hogy a Budapest-Belgrád vasútvonal magyar szakaszán, ami
egyfelől; minden idők legdrágább magyar vasúti beruházása.
másrészt; úgy duplája a belgrádi szakasz egységáránál
tervezés során 160km/h-s maximális sebességgel számoltak.
Dr. Proktor
Száguldhatnának - ha lenne megfelelő biztosítóberendezés a vonalon - ami nincs!
Így csak 80-100..

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.