"Inkább egy számítógép legyen a főnököm, mintsem valami mitugrász" - mondta Daniel Barowy, az első olyan rendszer megalkotója, ami képes teljesen automatizáltan feladatokat kiosztani, értékelni és jutalmazni a különböző crowdsourcing platformokon, mint például az Amazon Mechanical Turk-je. A mesterséges intelligencia töretlen fejlődést mutat, a számítógépek azonban még mindig küzdenek bizonyos feladatok megoldásával, legyen az egy autó rendszámtáblájának leolvasása, vagy egy vicc megértése, melyek számunkra egyszerűek. Ennek megoldására az emberek elküldik az ilyen feladatokat a fent említett platformokon másoknak, hogy némi juttatás fejében megoldják. Barowy ezt a folyamatot kívánta automatizálni, így született meg rendszere, az AutoMan. "Egy újfajta számítástechnikaként tekintünk rá" - mondta az Amherst-i Massachusetts Egyetem számítógéptudósa.

Forrás: sg.hu
Feltöltő: Pilóta
Felhasználói tartalom, A Propeller.hu felhasználók által feltöltött tartalmakkal pörög. A felhasználók által feltöltött tartalmak nem feltétlenül tükrözik a szerkesztőség álláspontját, ezek valóságtartalmát nem áll módunkban ellenőrizni.

1 hozzászólásarrow_drop_down_circle

Pilóta
Térjünk vissza a Mechanical Turk alkalmazottaihoz. Hogy érzik vajon magukat azok az emberek, akik közvetlenül egy számítógép vezetése alá vannak rendelve?

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.