A 21. század végére akár több mint 5 Celsius-fokkal is emelkedhet a globális hőmérséklet amerikai kutatók szerint. A felmelegedés megállítására irányuló hathatós lépések nélkül azzal kell számolni, hogy a hőmérséklet 2,7-5,5 százalékkal emelkedik - figyelmeztettek négyszáz oldalas jelentésükben a kutatók, akik az amerikai kereskedelmi minisztérium felkérésére bocsátkoztak előrejelzésekbe. Megjegyezték: nincs kétség afelől, hogy a felmelegedésért az üvegházgáz-kibocsátás a felelős. A nemzetközi klímacél jelenleg az, hogy a század végére legfeljebb 2 Celsius-fokkal emelkedjen az átlaghőmérséklet. Ez az az érték, amelynél a felmelegedés hatásai még kezelhetők. Az amerikai szakemberek hangsúlyozták: az emberi tevékenység számlájára írható éghajlatváltozás részben már visszafordíthatatlan, az embereknek, ha akarják, azonban még mindig módjukban áll megfékezni a folyamatot.

Forrás: barikad.hu
Feltöltő: Pilóta
Felhasználói tartalom, A Propeller.hu felhasználók által feltöltött tartalmakkal pörög. A felhasználók által feltöltött tartalmak nem feltétlenül tükrözik a szerkesztőség álláspontját, ezek valóságtartalmát nem áll módunkban ellenőrizni.

1 hozzászólásarrow_drop_down_circle

Pilóta
"Ami az Egyesült Államokat illeti, a szakértők arra megállapításra jutottak, hogy az országnak emelkedő hőmérsékletekkel, szaporodó extrém időjárási jelenségekkel - így hőhullámokkal és tornádókkal - kell számolnia. "Bőségesen vannak a klímaváltozásra utaló jelek, mind egyértelműen azt mondják: a bolygó melegszik" - húzták alá a szakértők."

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.