Nemrég a Csendes Óceán alatt pár millió év múlva kitörő szupervulkánról cikkeztek, de időről időre előbukkan a híradásokban a mindent elsöprő katasztrófa előrejelzése. Leggyakrabban a Yellowstone-nal riogatnak, hol Németországba teszik a helyszínt.

Forrás: STOP
RSS tartalom, A cikket automatikus RSS rendszer küldte be, amely egy híroldal összes cikkét posztolja a Propeller.hu oldalára. A más híroldalak által feltöltött tartalmak nem feltétlenül tükrözik a szerkesztőség álláspontját, ezek valóságtartalmát nem áll módunkban ellenőrizni.

1 hozzászólásarrow_drop_down_circle

nyanya001
Szerintem van ok !
Szupervulkán található a nemzeti park alatt

A Yellowstone Nemzeti Park területe alatt egy úgynevezett szupervulkán található, mely definíciót olyan tűzhányókra használják, melyek egy kitörés alkalmával akár háromszáz köbkilométer magmát is a felszínre bocsáthatnak. A híres, körülbelül hetven kilométer hosszú Yellowstone-kaldera is egy ilyen kitörés során jött létre. A Yellowstone szupervulkánja a bolygó története során három hatalmas kitörést produkált, egyet kétmillió évvel ezelőtt, egyet 1,3 millió évvel ezelőtt, egyet pedig 642 ezer évvel ezelőtt.

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.