A webhir.com nevű oldal azt terjeszti, hogy „2 hét múlva, azaz 15. elvágják egész Magyarország internet hozzáférését".

Az Index cikke szerint az állítások több sebből is véreznek: először is, bár a magyar internet tényleg eléggé központosított, a legtöbb adatforgalom külföldi országok felé a Budapest Internet Exchange-n (BIX) keresztül folyik, akkor sem maradna teljesen internet nélkül az ország, ha az egész központ kiesne, ugyanis több szolgáltatónak van a BIX-et megkerülő külföldi összeköttetése is.

Szintén nem igaz, hogy a magyar adatforgalmat kiszolgáló szerverek elavultak lennének, de ha azok is lennének, nem ilyen körülmények között cserélnék őket. Az már csak hab a tortán, hogy a hír forrásaként megjelölt, Nemzeti Internet Fejlesztési Hivatal egyszerűen nem létezik.

5 hozzászólásarrow_drop_down_circle

csikknorisz
"Nemzeti Internet Fejlesztési Hivatal egyszerűen nem létezik"
MÉG nem. :)
coni
A jelenlegi hatalom túl sokszor hangoztatta, hogy azért van sajtószabadság Magyarországon mert (még) működik az internet. Ha nem is simán levágják a rendszert, nagyon magas adó elképzelhető, amelyik távol tartja a lakosság nagy részét a hálótól.
Majd azt mondja a kormány Brüsszel kérte tőle, hogy adóztassa meg az internetet. Sose derül már ki az igazság, mivel addigra már nem lesz hol megnézni.
bretagne
@coni: A legjobb, hogy mindent Brüsszelre fognak. Persze, egy szót sem hiszek ebből.
radios45
@bretagne: te nem hiszed el meg én sem, de ahogyan elnézem az emberek nagy többsége szinte mindent elhisz, amit a médiában +köz tv.ben királyi Hír tv.ben leadnak, nyomnak reggeltől estig.
Ennek oka nemcsak a butaság tájékozatlanság, hanem az hogy a magyar ember a mai napig tart a mindenkori hatalomtól, okkal ok nélkül is.
Akkor még az előítéletekről nem beszéltünk, lásd unió Brüsszeli döntéshozókkal szembeni előítélet.
bretagne
@radios45: Nem tudok vitatkozni Veled. Számomra félelmetes, milyen maradiak az emberek többsége. Persze, van, aki elvakult, én őket sem értem meg. A kormánnyal is az a bajom (nemcsak!), hogy Brüsszellel harcolnak. Vajon miért??? Illetve tudom.

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.