A világ kormányai az idei év első felében több mint 38 ezer felhasználóról kértek adatokat a Facebooktól - közölte kedden a világ vezető közösségi portálja.

A Facebook, amely most először tett közzé jelentést a hivatalos adatkérésekről, elismerte, hogy a kérések mintegy 80 százalékának legalább részben eleget tett.

A leggyakrabban, 20-21 ezer alkalommal az amerikai kormány fordult felvilágosításért a Facebookhoz 2013 januárja és júniusa között. Vezető helyen szerepel még a kérések számát illetően India, Németország és az Egyesült Királyság is.

A jelenlegi adatok szerint a magyar kormány 24 felhasználóról 25 alkalommal kért adatokat. Ezekben az esetekben a Facebook 36 százalékban ki is adta azokat.

Az ilyen kérelmek döntő többsége bűnügyekkel - például rablásokkal vagy emberrablásokkal - kapcsolatos. Az ilyen eseteknél gyakran a kormányzat olyan alapvető előfizetői adatokat kér ki, mint például a név vagy a szolgáltatás időtartama. Az egyéb kérések között szerepelhetnek az IP-címnaplók vagy a fiókok tényleges tartalma. Az összes kormányzati kérés kezelésével kapcsolatban szigorú irányelveket alkalmaznak - írja a Facebook.

A terveik között szerepel, hogy a hasonló jelentéseket ezentúl rendszeresen nyilvánosságra hozzák majd, ahogyan azt egyébként például a Google is megteszi.

18 hozzászólásarrow_drop_down_circle

Ez itt nem minden hozzászólás, csak az utolsó néhány. Kattintson, ha mindet olvasná!
varrólány
@vakvillám: Ezért jó négyszemközt a politikáról beszélni.
A virágok a szépek a képen!:-)
vakvillám
@varrólány: Lassan az emberek már csak magukban beszélnek ,és még sokszor így is összevesznek!Szeretem a virágokat --a kertünk telis tele.:)))
varrólány
@vakvillám: Ó én is motyogok magamban, már a gyerek úgy szól rám.:-) De ez megszokott ha valaki leül a géphez és mondja a magáét.
Én nem bánom, hogy fiatalabb koromban nem volt internet, sokkal ember közelibb volt az élet.
vakvillám
@varrólány: NahhÉn is mondom a magamét--főleg ,ha látom..palira akarnak venni a dumájukkal-:)))Sok igazság van amit mondol --ez függőség.Minap egy kedves-hölgy monndotta volt" ha te jó pasi lennél nem itt a neten idétlenkednél --hanem csajoznál szórakoznál"!.Pechje van mert én a gépemmel közben dolgozom is.))
lajospapa
Ha azt írom, hogy nyalják ki és megtalálnak, megteszik?

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.