A magyar gazdaság a COVID-sokk okozta digitális felpörgés ellenére úszik a készpénzben, a legfrissebb, április végi adatok szerint tovább nőtt a forgalomban lévő készpénzállomány. Ezért is van nagy szükség a kormány várhatóan nagy hatású lépésére, melyet a napokban megjelent jövő évi költségvetési törvényjavaslatában rögzítettek: 60 ezer kereskedőnél lesz elérhető az elektronikus fizetés januártól, ahol eddig csak készpénzzel fizettünk. Már nemcsak POS-terminálokkal, hanem akár az azonnali fizetési rendszerre épülő megoldással is teljesíthető az új kötelezettség, ami igazi pezsgést hozhat a hazai fizetési piacra.

Forrás: portfolio.hu
Feltöltő: RonaGyuri
Felhasználói tartalom, A Propeller.hu felhasználók által feltöltött tartalmakkal pörög. A felhasználók által feltöltött tartalmak nem feltétlenül tükrözik a szerkesztőség álláspontját, ezek valóságtartalmát nem áll módunkban ellenőrizni.

1 hozzászólásarrow_drop_down_circle

RonaGyuri
No de; ki fizeti a révészt?

Mert az illetékes NER-társak ezen is gennyesre keresik magukat

Ahogy az a jövő évi költségvetési törvényjavaslatban olvasható: „60 ezer kereskedőnél lesz elérhető az elektronikus fizetés januártól, ahol eddig csak készpénzzel fizettünk. ”.
Ahogy ez lenni szokott az ilyetén és hasonló kormányzati akciókon várhatóan megint meggazdagodik valaki Orbán környezetéből. Azonban ennél fontosabb kérdések is vannak. Apróbb technikai, mint a nem ritka igen ritka működés, vagy a jóváírások – na nem a vásárló megterhelése – nem ritka késése, vagy az a primitívség, hogy a pénztárgépek nem vagy csak részben kapcsolódnak a post-hoz, etc. Azonban nagy kérdések is vannak. Ki fizeti a költségeket? Azok a „boltosok”, akiknél eddig nem lehetett „kártyával fizetni” – kivéve azokat, akik a pénztárgépet sem használják szívesen – a költségek miatt nem kedvelik.

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.