Az Orbán-kabinet úgy tekint a koronavírus-járványra, mint egy múló rosszullétre. Ez derül ki a Brüsszelnek megküldött legfrissebb konvergenciaprogramból, amely többek között azt tükrözi, milyen gazdasági hatásokkal számol a politikai vezetés a közeljövőben. Bár a mindig optimista Matolcsy…

Forrás: szeka.blog.hu
Feltöltő: RonaGyuri
Felhasználói tartalom, A Propeller.hu felhasználók által feltöltött tartalmakkal pörög. A felhasználók által feltöltött tartalmak nem feltétlenül tükrözik a szerkesztőség álláspontját, ezek valóságtartalmát nem áll módunkban ellenőrizni.

1 hozzászólásarrow_drop_down_circle

RonaGyuri
Ha a matekkal nem is boldogulnak,

de a statisztikában hasít a tömény unortodoxia, értsd elvetve a konzervatív, tankönyvszerű elveket

Na jó egy részt ezt a statisztikusok a „doktoráció” egyik formájában szokták gyakorolni és kell hozzá nem is kevés liberalizmus – mármint függetlenítés az elemi számtan szabályaitól – is! =))
A mi drága pénzügyérünk, Mityuka becsülős – nem nem becsületes azzal nem gyanúsítható – fickó, pontosabban becsölgető, méhpontosabban szélhámoskodó!
A szeka. blog „a Brüsszelnek megküldött legfrissebb konvergenciaprogram” –ot olvasta el. S csodálkozott el rajta, mármint azon ahogy elönti Mityukáékat az optimizmus. Olyannyira, hogy azt találták leírni, hogy „ a kormány azzal számolt, hogy az idén három százalékot fog zsugorodni a magyar GDP az előző évhez képest.”!
Hogy miért pont 3??? Na jó mert három a magyar igazság! Az elemzés azon is elmélázott, hogy: hogyan lehetséges ez „egy sérülékeny, más piacoktól erősen függő gazdasággal rendelkező országok esetében ”, miközben a többiek 10% környékén számolnak!
Nos ez valóban elég merész dolog, de ha nem is matekileg, de számszakilag nem is annyira egyedi.
Gondoljunk csak arra a bűvészmutatványra amivel a derék KSH jön elő rendszeresen. Az áprilisi élelmiszer drágulást 8%-ban adták meg és hozzá sorolták a csoportokat 20-30% közötti értékkel. Azt már csak én teszem hozzá, hogy azok az értékek is hasonló módon készültek jellemzően 30-100%-os tételek átlagaként! =))

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.