Újra csökken a magyar gazdaság teljesítménye a fordulat csak 2021 májusára várható. A német cégek az uniós vétó körüli vita rendezést várják. A Magyarországon megtelepedett német cégek számára kiemelkedően fontos, hogy a magyar gazdasági környezet kiszámítható és tervezhető legyen – mondta Sávos András Német-Magyar Ipari és Kereskedelmi Kamara (DUIHK ) elnöke a szervezet online konferenciáján

(Forrás: nepszava.hu, RonaGyuri által)

2 hozzászólásarrow_drop_down_circle

RonaGyuri
Az fiskális ösztönzésrül,

ha már Mityuka felemlítette és belegondulás, mi a valóság a derék pénzügyérünk mondókájában

Sajtóbeszámolók szerint érdekes pourparlers-re került sor egy online konferenciáján Sávos András Német-Magyar Ipari és Kereskedelmi Kamara (DUIHK ) elnöke és a magyar nem-köztársaság pénzügyminiszere között. A dolog – ráadásul kifejezetten szakmai volt – erősen hajazott a Varga BBC interjúra.
Ennek során Mityuka arról is értekezett, hogy „szükség van fiskális ösztönzésre, vagyis az állami költekezésre”!
A félmondat a „milyen vállalkozásokat segítő gazdasági intézkedésekre készül a jelenlegi helyzetben?” kérdésre, pontosabban annak megkerülése kapcsán született.
Nos egyébként igaz megjegyzésnek kicsiny hazánkban fura mellékíze van, különös tekintettel az igencsak nagyvonalú állami költekezések szokására. Ami pedig a vállalkozásokat illeti azok közül valami véletlen folytán csak a haveriaknak jut az ösztönzésből, de az töm focira, egyhátakra és persze a határon túliakra (egy erdélyi barátoméknak a cége itt is ott is működik, kinn a többszörösét kapja támogatásként a magyar államtól!!) esik! =))
sgl
Ahogy csökken a gdp úgy növekszik ennek okán az államadósság is.
Plusz ami hiteleket még felvesznek.
Jóval meg fogja haladni az adósság 2021-re a szocik adatait.

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.

További ajánlatok