FIRKÁSZ SZÁMTAN TÁRGYI TÉVEDÉSEKKEL!! =)) A magas infláció, a nyugdíjprémium és a 13. havi nyugdíj növekedése miatt is több forráshoz jutnak a nyugdíjasok a közeli jövőben. Akár 10 százalékos nyugdíjemelés is jöhet. Három okból is jelentős emelkedést érhetnek el az idén a magyar nyugdíjak. Az inflációs kompenzáció, a nagyobb növekedés miatt járó nyugdíjprémium és a 13. havi nyugdíj visszaépítése miatt a nyugdíjak átlagos emelkedése az idei év végére, 2021 decemberére elérheti a 9-10 százalékot - számolta ki a VG.

Forrás: napi.hu
Feltöltő: RonaGyuri
Felhasználói tartalom, A Propeller.hu felhasználók által feltöltött tartalmakkal pörög. A felhasználók által feltöltött tartalmak nem feltétlenül tükrözik a szerkesztőség álláspontját, ezek valóságtartalmát nem áll módunkban ellenőrizni.

2 hozzászólásarrow_drop_down_circle

RonaGyuri
Ajvé a firkászok számolnak???

Nem kellene, de tudatlan marhaságokkal és tév-információkkal még távolabb veszik az igazságtól

A derék napi.hu „Nyugdíj: három okból is jönnek a pluszpénzek, emelések” című cikke számol be arról, hogy „Az inflációs kompenzáció, a nagyobb növekedés miatt járó nyugdíjprémium és a 13. havi nyugdíj visszaépítése miatt a nyugdíjak átlagos emelkedése az idei év végére, 2021 decemberére elérheti a 9-10 százalékot - számolta ki a VG.”!!
Nos mondanom sem kell, hogy ebben a számolási hibákat, erős fogalomzavarral, tárgyi tévedésekkel és nettó hazugsággal sikerült színesíteniük. Jobban belegondolva a cikk igazságtartalma még a témában megszokott Varga-Matolcsy hazugság-cunamiéjánál is sokkal gyérebb.
Ahogy mondani szokás összekeveri a szezont a fazonnal. Talán a legdurvább, hogy minden egyedi tételt összeadva zagyvál „a nyugdíjak átlagos emelkedése”-ről.
Ráadásul még a kormány által hazudott számokat sem tudja. Ennek eklatáns példája, hogy volt pofájuk ezt leírni„a költségvetést előre tervezik meg az emelésekkel, év elején egy becsült inflációs értékre számolják azt ki. Az idén év elején számolt 3,6 százalék”. Amire igencsak passzol, hogy még a klasszikus viccbéli „többi viszont stimmel” is költői túlzás. Nos nem az év elején, hanem már az előző év közepén, s szó sincs számításokról, lényegében hasra-ütéssel és ködös irreális vágyakozásokkal dobnak be egy számot, amit legott törvénybe is iktatnak és semmivel sem törődve ragaszkodnak hozzá. Egyébként az idei emelés nem 3,6, csak 3 volt! =))

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.