Tegnap megtapasztalhatta a világ, mire mennék Zuckerberg közösségi hálózata nélkül. 

A Telekom hálózatán az SMS-forgalom növekménye – az átlagoshoz képest – a 100 százalékot is megközelítette a tegnap esti órákban. A mobilos hangforgalom esetében hétfőn 17:45-től kezdődően 15 százalékkal magasabb forgalmat tapasztalt a Telekom, mint az hétköznap ebben az időszakban jellemző – írja a HVG.hu.

Sokan azt hitték, a Telekom miatt állt le a Facebook

Fotó: ALFREDO ESTRELLA / AFP

A mobil adatforgalomban nem volt olyan jelentős hatás, mint amire számítana az ember egy ilyen kiterjedtségű leállás esetén, egy különös jelenségre azonban felfigyeltek a Telekomnál. Közel 40 százalékos növekedés volt az adatkapcsolat-aktivitások számában – ez az a jelenség, amikor a felhasználók újraindítják a készüléküket vagy repülőgép üzemmódba állítják azt, majd vissza. Ennek a növekedése a szolgáltató hálózatát felügyelő szakemberek szerint azzal magyarázható, hogy

sokan tévesen az internettel azonosítják a Facebookot, és azt hitték, internetelérési problémájuk van, amikor nem tudták használni az alkalmazást.

A vezetékes adatforgalomban jelentős visszaesés volt érezhető. Ezzel szemben a vezetékes hangforgalom nőtt, az elmúlt hétfők azonos időszakának átlagához képest az indított forgalom 8–10 százalékkal, a végződtetett pedig 4–5 százalékkal emelkedett.

Forrás: HVG.hu

1 hozzászólásarrow_drop_down_circle

Emmersson71
"...sokan tévesen az internettel azonosítják a Facebookot, és azt hitték, internetelérési problémájuk van, amikor nem tudták használni az alkalmazást."

Bizony, rengeteg a buta ember.

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.