A budapesti III. kerület egyedi látványossága a Főtáv észak-budai fűtőművének 203 méter magas kéménye, amely szürke monstrumként emelkedik a "túróscsusza-kerület" fölé. A kéményt korábban műalkotássá akarta tenni két művész, de lepattantak a Tarlós István akkori kerületi polgármesterről.

Forrás: napi.hu
Feltöltő: RonaGyuri
Felhasználói tartalom, A Propeller.hu felhasználók által feltöltött tartalmakkal pörög. A felhasználók által feltöltött tartalmak nem feltétlenül tükrözik a szerkesztőség álláspontját, ezek valóságtartalmát nem áll módunkban ellenőrizni.

1 hozzászólásarrow_drop_down_circle

RonaGyuri
Hová tűnt szürkeséged?

a firkászi lelkivilág rejtelmeiről, pontosabban csak egy naiv rácsodálkozás, de minek

A derék napi.hu „Valami történik Budapest legmagasabb építményével” címmel számol be róla …. Írnám, de csupán arról van szó, hogy annak ürügyén irdogál, hogy tatarozzák a Főtáv észak-budai fűtőművének 203 méter magas kéményét.
Ennek ürügyén elővesz egy városi legendát a meglehetősen távoli múltból, mondván „A kéményt korábban műalkotássá akarta tenni két művész, de lepattantak a Tarlós István akkori kerületi polgármesterről”.
Távol álljon tőlem, hogy a Tarlóst védjem – bár meg kell mondjam ő legalább nem zárta le a Fő teret, ezzel ellehetetlenítve a hídfőben található közlekedési csomópont megközelítését -, de ez műalkotás dolog – hogy stílusos legyek – ennék színesebb történet volt!
Ami pedig a cikkben többször is eldobott idétlen viccet illeti («túróscsusza-kerület») nem csak idétlen, de erősen pontatlan is, lévén:
a nóta (pontosabban a legendás Lajtai Lajos "Három tavasz" c. operettjéből) szerint „Jöjjön ki Óbudára, egy jó túrós csuszára.”, meg kell jegyezzem, hogy ennek a nyomai (nem csak a Raktár utcai kiskocsmák tűntek el), de Vascicusból is mi lett!!!

images.app.goo.gl/tLj5v8gyzQRxMUvg6
kémény, pedig a III. kerületben van, de nagyon nem Óbudán, hanem Kaszásdűlőn, ami Bill-bácsi idején talán szántóföld volt, vagy valami hasonló!

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.