Kevesen tudják, de van Magyarországon sikeres repülőgépgyár, nem is kicsi. És még azt is megmutatták, hogy nemcsak a sikerek időszakában, de a válságban is lehet értelme hitelt felvenni, és fejleszteni.

Nem sokaknak van olyan vállalkozása Magyarországon, mint Boros Lászlónak. A Magnus Aircraft Zrt. sportrepülők készítésével foglalkozik, a KAVOSZ készített vele interjút. A hangár egyik kijárata a pogányi repülőtérre nyílik, így az elkészült repülők rögtön a levegőbe emelkedhetnek, ahonnan a világ minden kontinensének légtereiben szállhatnak majd és szállnak jelenleg is, hiszen Boros László cégének gépei nem csak itthon remekelnek.

Ilyen és hasonló hitellel persze nem a folyószámlán tátongó lyukakat tömködjük be, hanem hosszútávú fejlesztéseket tudunk akár válságos esztendőkben is elkezdeni, hogy a nehéz idők végén éppen az jelenthesse a kiugrást, hogy felkészültünk a felívelő szakasz adta lehetőségek kiaknázására. Így valósíthatja meg a Magnus Aircraft is megbízható anyagi háttérrel a nagy álmot kis pénzzel, nagy vízióval és nagy segítséggel.

Létezik repülőgépgyár itthon, és még sikeres is

Nagyon különleges járművek készítésével foglalkoznak. Hogy indult ez a történet és hol találkozhatunk a Magnus Aircraft repülőivel?

2014-ben alakult a Magnus Aircraft Zrt., kétüléses sportrepülőgépek gyártásával és fejlesztésével foglalkozunk. Ma már 8 cég van a családban és a világ minden földrészén van leányvállalatunk, vannak dealereink, és az ő segítségükkel a repülőgépeink már számos földrészen megszerezték a szükséges engedélyeket. Jelenleg 90 kollégával dolgozunk, de ez rohamosan bővülni fog most, hogy a pandémia szorításából szabadulunk.

Ezek szerint Önöket is megviselte a járvány időszaka. Ezért szerettek volna hitelt felvenni?

A társaságunknak nagyon fontos a folyamatos fejlődés. Ahhoz, hogy ne torpanjon meg a termelés, az eszközöknek, alapanyagoknak folyamatosan érkezniük kell, enélkül nem tudunk működni. A pandémia időszakában sem szerettük volna, hogy a haladásunk ritmusa megtörjön, ezért fordultunk a KAVOSZ-hoz. A beruházási hitelt vettük igénybe, hogy a gép- és eszközbeszerzéseink meg tudjanak érkezni a megfelelő pillanatban, és ne toporogjunk egy helyben a nehéz időszak végét várva.

Az egyik ilyen beszerzett eszköz egy Plotternek nevezett szabászgép. Ez egy nagyon modern eszköz, amivel a szabásterv alapján a legjobb anyagkihozatallal tudunk szöveteket szabni, akár gyantázott állapotban is. Ez hatékonyságot, anyagspórolást és egy kis takarékosságot eredményez a társaságunknak.

Milyen feladatok állnak jelenleg Önök előtt?

Bár a beruházási hitel átsegített minket egy nehéz időszakon, mégis szeretnénk behozni azt a fejlődési lemaradást, amit a járvány okozott. Szeretnénk elérni azt a létszámot, amivel terveztük ezt az üzemet. A jelenlegi és további modellek, így például egy négyüléses modell fejlesztése, illetve a kompozitüzem kapcsán más iparágakban való megjelenés is a célunk.

Forrás: KAVOSZ.hu

3 hozzászólásarrow_drop_down_circle

jesz
@durbincs: azért, mert te bányakomcsi vagy, nem kell a másikat fasiszázni...
Qqberci
Nincs róla szó, hogy eddig hány gépet adtak el és hány balesetük volt. Attól, hogy össze tudtak rakni egy repülőt, még nem sikeresek. Persze, még lehetnek, de addig még jó sok munka van. Állítólag fejlesztik már a hallisztszórót is...
namihami
Megnyugtató. A következő 13. havi nyugdíjnak is megvan végre a helye. Veszünk egy repcsit.
Úgyse hiányzik már semmi más...

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.