A miskolci Bogáncs utcai hulladéktelepről nyert biogázt használ fűtésre ezentúl a borsodi megyeszékhely hejőcsabai lakótelepén, a városi önkormányzat tulajdonában lévő Mihő Miskolci Hőszolgáltató Kft.

Forrás: gtm.hu
Feltöltő: adsl70
Felhasználói tartalom, A Propeller.hu felhasználók által feltöltött tartalmakkal pörög. A felhasználók által feltöltött tartalmak nem feltétlenül tükrözik a szerkesztőség álláspontját, ezek valóságtartalmát nem áll módunkban ellenőrizni.

6 hozzászólásarrow_drop_down_circle

nanena
Az egész földet egy nagy hulladékteleppé kellene átalakítani, s mennyi biogázt tudnánk termelni!;-)
adsl70
Magam is csodalkozok :) pont itt a miskolciak csinaljak meg az amerikai minta alapjan?? Csak kivancsisagbol akkor az ingyen termelt hobol mit is fognak szamlazni. illetve a gazturbinak altal termelt energiat ertekesitik es a veszteseg hovel fognak futeni. Akkor nekik az ingyen gazbol lesz a futesi ar es az energia eladasabol is kasziroznak. Na igy lehet egydolgot ketszeresen eladni, illetve unios lovet magan cegekbe fejleszteni... :D valaki nagyon tud!
nanena
@adsl70: Nekem azért vannak kétségem, hogy a biogáz olyan mennyiségű és minőságű, hogy érdemes legyen vele foglalkozni. Ahhoz nagyon sok erjedő szemét kell. Bár lehet, hogy csak nem értek hozzá.
adsl70
@nanena:
Bp-en mar van egy mukodo szenyviztisztito es most epitik a masikat is at. A ket toronyban sznyviziszapbol bakteriumos segitsegevel termelnek biogazt amivel turbinat hajtanak meg. Tisztan a sajat energia ellatasukat a maguk termelte biogazbol fogjak uzemeltetni. De keresek linket :-D

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.